Jegyvásárlás


Program


Rőmer Ottó és tanítványai – népzenei koncert
2

Rőmer Ottó és tanítványai – népzenei koncert

Rőmer Ottó neve már a ’70-es évektől beírta magát a népzenész szakmába. Klasszikus hegedűtanári diplomája mellett családi örökségként a népzene is része életének.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 8. szombat, 19:00

Diák, pendíts hárfákra! - Rőmer Ottó koncertje barátaival és tanítványaival

Rőmer Ottó neve már a ’70-es évektől beírta magát a népzenész szakmába. Klasszikus hegedűtanári diplomája mellett családi örökségként a népzene is része életének. Komolyzene-tanári munkájával párhuzamosan elsőként a Délibáb együttes tagjaként, később a Gereben és a Karikás, a kilencvenes évektől a Morotva és a Szeredás zenekarok zenészeként vált ismertté. Színpadi, táncházzenészi és tánckísérő feladatkörét a népzene folyamatos gyűjtése, tanulása, illetve tanítása is kiegészíti. Nevéhez fűződik Tiszafüreden az alapfokú, illetve Nyíregyházán a Joób Árpáddal közös erővel felépített felsőfokú népzeneoktatás. Tanárként alapos módszertani és technikai felkészültségével, autentikus játékmódjával, precíz lejegyzéseivel, előadói igényességével, kreativitásával és magával ragadó egyéniségével népzeneoktatásunk jeles személyiségévé vált.

Növendékei a Tiszafüredi Fekete László Zeneiskola, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium, a Nyíregyházi Egyetem tanulói, népzenei táborok résztvevői.

A „mester”, koncertjén ezen intézményekben végzett növendékeivel, a méltán ismert, Hajdú-Bihar megyei Príma-díjas Dezsőházi Tamással (Bürkös zenekar), a Hagyományok Háza Archiválási Osztályának vezetőjével, Molnár Péterrel (Herczku Ági és a Banda, Kalász Banda), valamint a Birminghami Szimfonikus Zenekar brácsa-szólamvezetőjeként működő fiával, Rőmer Ádámmal (Folktone együttes) és népzenetanár-etnográfus lányával, Kompár-Rőmer Judittal (Molnár Miklós és zenekara) játszik.
Közreműködik továbbá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, Páva-díjas Ecsedi-Oláh Petra énekes, és a Csík zenekar cimbalmosa, harmonikása, Barcza Zsolt, akikkel az elmúlt években lemezeken, koncerteken, táborokban dolgoztak együtt.
Jelenlegi növendékei közül a tiszafüredi Bíró Attilát ismerhetjük meg.

A rendezvény a Hagyományok Háza és Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!