Jegyvásárlás


Program


RIPOFF RASKOLNIKOV KONCERT

RIPOFF RASKOLNIKOV KONCERT

A tiszteletbeli magyarrá lett osztrák dalszerző, Ripoff Raskolnikov generációk számára meghatározó előadó, zenei guru.

Ripoff Raskolnikov Band, vendég: Redbreast Wilson

A tiszteletbeli magyarrá lett osztrák dalszerző, Ripoff Raskolnikov generációk számára meghatározó előadó, zenei guru. Közvetett és közvetlen hatása a Quimbytől Ferenczi Györgyön át Frenkig számos hazai előadónál felfedezhető, de több számát a brit Ian Siegal is feldolgozta. (mupa.hu)

„A mind gitárosként, mind pedig énekesként és dalszerzőként elismert Ripoff az egyik legsajátosabb alakja az európai blues szcénának, aki úgy tiszteli a blues nagy alakjait, hogy mindvégig megőrzi saját hangját. Dalai olyan általános emberi érzésekről szólnak, mint a szerelem, fájdalom, veszteség, öröm, életigenlés, vagy halálfélelem, műfajokon túli erőteljes költőiség és zenei kifejezésmód jellemzi.

Mindig szövegcentrikus számokat írtam, bár a dalok többsége úgy születik, hogy a szobámban elkezdem pengetni a gitáromat, majd kitalálok egy akkordmenetet. Amikor pedig már úgy érzem, hogy működik a zene, írok hozzá szöveget. Szerintem a szó és a hang közötti közjáték a legfontosabb, ez az a zenei világ, amely engem igazán érdekel. Ha például meghallgatod Joni Mitchell Shadows and Light című albumát, ott is azt tapasztalod, hogy nagyon erős szövegekre kiváló zenészek improvizálnak. Számomra akkor érdekes a dolog, ha a szöveg és a zene egyensúlyban van” - mondja Ripoff egy interjúban.

Ajánló


Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy…

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene…

Egy újszülöttnek minden Oz új. De ez most tényleg az. A közismert mese…