Jegyvásárlás


Program


Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 18. szombat, 11:00

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A hercegkisasszony elutasítja kérőit, ám egy szép napon az apja úgy dönt, hogy ideje megleckéztetni a dölyfös leányt... Hogyan különböztessük meg az értékest a hamistól? Mi segít elválasztani az igazságot a látszattól? Megváltozhat-e valaki, ha társak segítik ebben? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a BonBon Matiné zenés előadása, amelyben a klasszikus Grimm-mese, a Rigócsőr király szó szerint az orrunk előtt, a fülünk hallatára születik meg a közreműködő zenészeknek köszönhetően.

A Grimm fivérek története több száz éve foglalkoztatja az alkotók képzeletét: gyerek- és felnőttszínházi, bábos vagy akár filmvászonra álmodott változatot is láthattunk már belőle. A kortárs zenei élet sokoldalú alakja, a zeneszerző, zongorista és karmester Dobszay-Meskó Ilona harmadik, gyerekeknek szóló darabját saját zenekarával, a kortárs és klasszikus zeneirodalom magas szintű tolmácsolása mellett elkötelezett Ventoscala Sinfoniettával mutatja be. A játékmester és a koncert házigazdája szerepében Lukácsházi Győző lép színpadra, aki a zongora mögött ülő Dobszay-Meskó Ilona, továbbá Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zoltán ütőhangszeres művész aktív közreműködésével gondoskodik arról, hogy a klasszikus zenével ismerkedő fiatalok ráérezzenek a műfaj szépségeire. A színészi adottságokkal is megáldott zenészek humorral közelítenek a történethez. A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

Korosztály: 3-8 év


Közreműködők:
hegedű    Bujtor Balázs
zongora    Dobszay-Meskó Ilona
ütőhangszerek    Varga Zoltán
játékmester    Lukácsházi Győző

Alkotók:
zene    Dobszay-Meskó Ilona
látvány    Maróti Réka
író, rendező    Tarr Ferenc

 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!