Jegyvásárlás


Program


Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához. Topolánszky Tamás Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Ravel: Boleró
táncjáték, 1 felvonásban

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan (Bartók: A fából faragott királyfi, a Gyermekenek c.sorozat válogatott darabjaira koreografált Játszótér; a Liszt Ferenc műveire készült Magyar rapszódia) ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához.
Topolánszky Tamás tagozatvezető koreográfus ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású Bolerójára komponálja új bemutatóját.
A tévhittel ellentétben az összefogódzás nélkül lejtett háromnegyedes boleró nem népi eredetű: Sebastian Cerezo spanyol táncos saját „találmányként” mutatta be 1780-ban.  A csalogatós-erotikus páros tánc jellegzetessége a táncosok hirtelen pózba merevedése fej fölé emelt karokkal. A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás, ez alkalommal környezetvédelem fontosságára helyezi a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással! Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, talaj és levegő vesznek körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem közösségeink boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. A meredt testtartás és felemelt karok helyett, fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, irányt mutat az megóvás irányába.
A Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait (Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Cigány, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei
Koreográfus: Topolánszky Tamás, Harangozó díj-as, Érdemes művész

Ajánló


Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem…

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a…