Jegyvásárlás


Program


Quatuor Arod - vonósnégyes / RISING STARS

Quatuor Arod - vonósnégyes / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.
 több

Az Arod Vonósnégyest 2013-ban alapította négy francia muzsikus. A nemzetközi figyelem akkor irányult rájuk, amikor alig háromévi közös munka után, 2016-ban megnyerték az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetést, az ARD, a Németországi Regionális Közszolgálati Műsorszórók Szövetsége müncheni nemzetközi versenyét. A négy muzsikus már ezt megelőzően is olyan versenyeken győzedelmeskedett, mint a 2015-ös koppenhágai Carl Nielsen Kamarazenei Verseny vagy a FNAPEC, a Konzervatóriumi Hallgatók Szövetségeinek Nemzeti Szervezete 2014-es párizsi versenye.
A Quatuor Arod olyan vonósnégyesektől tanult, mint az Artemis, a Diotima vagy az Ebène Kvartett. Aki hallotta nemrég megjelent első lemezüket, egy Mendelssohn-művekből készült válogatást, tudja, mi sikerük titka. Egyszerű: a nélkülözhetetlen tehetségen és rátermettségen túl a művek felé forduló figyelem, a maximalizmus, a zeneszerzők és kompozícióik iránti különleges érdeklődés és teljes odaadás. Ez sugárzik a Quatuor Arod Mendelssohn-lemezéről, s bizonyára ezzel a lelkesedéssel fordul majd az együttes a toulouse-i születésű Benjamin Attahir (1989) új műve felé is, amelyet budapesti koncertjükön magyarországi bemutatóként szólaltatnak meg.

A Rising Stars-programba jelölte: Bozar Brussels & Concertgebouw Amsterdam

Műsor:

Haydn: Esz-dúr vonósnégyes, op. 76/6
Benjamin Attahir: új mű (az ECHO felkérésére)
Schumann: a-moll vonósnégyes, op. 41/1

Quatuor Arod:

hegedű: Jordan Victoria, Alexandre Vu
brácsa: Corentin Apparailly
cselló: Samy Rachid


Ajánló


Budapesten 1896-ban a Vígszínház megnyitja kapuit. Ugyanebben az évben Norvégiában Henrik Ibsen megírja…

Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…

A Budapest Bár 2019-ben is visszatér az egyik legkedvesebb és legszebb helyszínére, a…