Jegyvásárlás


Program


Puccini: Lidércek/Krizantémok

Puccini: Lidércek/Krizantémok

Bohémélet, Tosca, Pillangókisasszony: Puccinit legnépszerűbb operái alapján ismeri a világ. Műhelyéből ezen az estén két igazi ritkaságot láthatunk-hallhatunk: az egyik hangszeres mű, a másik vokális, de mindkettő korai kompozíció, még a nagy sikerek előtti esztendők termésének képviselője.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 31. vasárnap, 19:00

Giacomo Puccininak (1858-1924) nem hullott ölébe a siker: fiatalon még meg kellett küzdenie az elismerésért. Első operáját Lidércek (Le villi) címmel a Sonzogno kiadó 1883-ban meghirdetett pályázatára nyújtotta be, ám a zsűri még csak figyelemre sem méltatta a darabot. Hogy egy évvel később mégis színre került és nagy közönségsikert aratott, az idősebb pályatárs, Arrigo Boito támogatásának köszönhető. A mű romantikus varázstörténet, amelyben a szirén által elcsábított és így a hűtlenség bűnébe esett vőlegényt a bosszúálló lidércek halálra táncoltatják.
Néhány évvel a Lidércek után - de még mindig a meghatározó sikerek előtt -, 1890-ben Puccini elégikus hangvételű vonósnégyest komponált Krizantémok címmel. A darabot zenekari változatban is szokás megszólaltatni - ezúttal is így halljuk majd.
Ezen ez estén a két mű párba állítva képviseli az ifjú Puccinit: a Krizantémok balettként, Vincze Balázs koreográfiájával, a Pécsi Balett művészeinek előadásában, az opera Marina Rebeka és Martin Muehle főszereplésével. A műveket Puccini és a veristák avatott szakértője, a milánói Alberto Veronesi vezényli; a félig szcenírozott előadást Káel Csaba rendezi.

Félig szcenírozott előadás.

Koprodukciós partner: Puccini Festival, Torre del Lago

Vezényel: Alberto Veronesi

Szereplők:

Anna: Marina Rebeka
Roberto: Martin Muehle

Közreműködők:
Pécsi Balett
Pannon Filharmonikusok

koreográfus: Vincze Balázs
rendező: Káel Csaba

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!