Jegyvásárlás


Program


PREMIER III. Vidovszky László BREAK - ősbemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

PREMIER III. Vidovszky László BREAK - ősbemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

Vidovszky László: Break
Vezényel: Keller András


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 19. szombat, 22:00


A Concerto Budapest PREMIER sorozata, egy-egy koncert után 22:00 órai kezdéssel mutat be eddig soha nem hallott műveket. A kötetlen társasági eseménysorozat keretén belül kortárs zeneszerzők műveinek ősbemutatói szólalnak meg. A PREMIER koncertek után egy kellemes beszélgetésen ismerheti meg a közönség alaposabban a művet és az alkotóját.

Keller András vezényletével és egy egészen friss, 2017-ben elkészült kompozíció bemutatójával zárul a Concerto Budapest későesti Premier sorozata. Vidovszky László nagyzenekarra szerzett, Break című alkotása szólal majd meg ezúttal, a magyarországi experimentális zene első számú alkotói műhelyében, a budapesti Új Zenei Stúdióban annak idején meghatározó szerepet játszott alkotó zeneszerzői világának legújabb darabját feltárva a fölfedezésre kész hallgatóság előtt. Az 1944-ben született, ma Pécsett élő és ott is tanító mester új műve annál is érdekesebbnek ígérkezik, hiszen Vidovszky kísérletező kedve töretlen. Ma is jellemzi őt az a hajtóerő, amit egy interjúban még két évtizede így fogalmazott meg:

„…a felfedezésnek az a kényszere, amiről Heisenberg beszél Kolumbusz útjával példálózva: az igazi lépés nem az, hogy valaki elhatározza, hogy Nyugat felé jut el Indiába, hanem az, hogy amikor már elfogy a készleteinek a fele, akkor nem fordul vissza, hanem tovább megy, pedig nem tudja, hogy hova megy tovább. Azok a lehetőségek, amelyek a zenei tanulmányaim során ilyen pillanatokhoz juttattak, mindig nagy erővel vonzottak.” 

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!