Jegyvásárlás


Program


Pozsgai Zsolt: Jávor

Pozsgai Zsolt: Jávor

Írta és rendezte: Pozsgai Zsolt

Jávor Pál: Szőke Zoltán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 14. szombat, 19:00

1944. Budapest. Jávor Pál, a népszerű színész a német megszállás idején a nyilasok fogságába esik, mert nem hajlandó elárulni zsidó származású felesége tartózkodási helyét - és ezzel megkezdődik egy több hónapos kegyetlen játék élettel és halállal.

Jávor kénytelen átélni, hogy azok, akik imádták és szerették, most fogva tartói, embertelen körülmények között, döbbenetes élményeket átélve jut el a többi rabbal egészen Németországig és csak ott vár rá szabadulás. Jávor Pál naplójában megrázó őszinteséggel vall életének erről a korszakáról -ez az őszinteség az alapja a színpadi feldolgozásnak is.

Jávor soha nem heverte ki ezeket az élményeket, hazatérte után feleségével Amerikába menekültek, ahol azonban nem találta meg számításait és egy megkeseredett, csalódott ember jött haza sok évvel később - meghalni.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!