Jegyvásárlás


Program


Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet
3

Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet

A zenekar egyike azon nagyszerű avantgárd együtteseknek, aki bizonyítják, hogy a zene már a zenészek közti erős egymásra-hangoltságtól is képes rendkívüli kifejezőerőt nyerni.

Polska Jazz Wojcinski/Szmanda Quartet

Közreműködik:
Maurycy Wojcinski - trombita
Szymon Wojcinski - zongora
Ksawery Wojcinski - bőgő
Krzysztof Szmanda - dob

A 2014-ben alakult Wójciński / Szmańda Quartet már az alapítás utáni első időkben megragadta a jazzrajongók figyelmét. A kvartett ötlete a Wójciński testvérek fejéből pattant ki: miután évekig zenéltek függetlenként különböző formációkban, úgy döntöttek, új, saját formációt hoznak létre, amibe meghívják az általuk nagyra becsült dobost, Krzysztof Szmandát. Kompozícióik során „könnyedén, rendkívül békésen dolgozzák ki a témát, amely aztán parádés improvizációkba torkollik, de még mindig a kompozíció keretein belül, amely így szinte transzba ejti hallgatóját”. A formáció első albuma, a Delusions 2016-ban jelent meg, amelyet a kritikusok az év legjobb jazzalbumának választottak. Az elmúlt három évben sikeresen turnéztak Lengyelországban és külföldön is, Hollandiától Kanadáig, Izraeltől Szerbiáig, az USA-tól Magyarországig. 2019-ben újabb lemezzel jelentkeztek With all due respect címmel, amely szintén a legjobb tíz jazzlemez közé került Lengyelországban, a Jazz Forum szavazói listáján.

A formáció zenéje fordulatos és meglepetésekkel teli, aminek egyik legfőbb oka a négy erős zenészszemélyiség közti koncentrált figyelem, már-már telepatikus kommunikációs képesség, amely alkalmassá teszi őket az azonnali reakciókra. Erre szükség is van, mert zenéjük sajátossága, hogy a bőgő-dob alkotta ritmusszekció nem csupán kísérőszerepet lát el, hanem játékosaik a dallamhangszerekkel egyenragú imrpovizatőrök, akik így aktív alakítói a zenei irányvételeknek is.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


„Operába? Biztos, hogy nem! Szűk, nyikorgós széken ülni tízezrekért öt órán keresztül, várva, hogy a kövér nő végre tényleg meghaljon?”…

December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a…