Jegyvásárlás


Program


Polska Jazz / Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio
3

Polska Jazz / Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio

Lengyel Jazz

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 11. csütörtök, 20:00

Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio

Közreműködik:

Paweł Mańka Semiotic Quintet:
Paweł Mańka – gitár, kompozíciók
Robert Wypasek – tenorszaxofon
Franciszek Raczkowski – zongora
Piotr Narajowski – nagybőgő
Stefan Raczkowski – dob

Mateusz Pałka Trio:
Mateusz Pałka – zongora
Piotr Południak – nagybőgő
Patryk Dobosz – dob

A Paweł Mańka Semiotic Quintet a szabadságot és a jazz ritmikai nyelvét ötvözi a XX. századi klasszikus zeneszerzők koncepcióival. A formáció repertoárjának gerincét a zenekarvezető kompozíciói adják, amelyben a többrétegű és precízen lejegyzett struktúrák kínálnak egyedi lehetőséget a spontán improvizációk számára. Ez az összjáték akár a rend és a káosz kettősségének zenei kifejezéseként is értelmezhető, amely a valóság megannyi, ha nem az összes aspektusából megfigyelhetőnek tűnik. A kvintett abban különbözik a többi jazz-zenekartól, hogy a kompozíciót és az improvizációt teljesen egyenértékűként kezeli, ami szokatlan formákban és rendkívül változatos szólókban ölt testet, Ez a kombináció a hallgatót egy teljesen egyedi zenei élményben részesíti. A zenekar neve a szemiotikára, a jelrendszerek elméletére utal. A jelekre, mint a kommunikáció alapköveire, ami egy kulcsmomentuma az improvizált zenének. A zenekar debütáló lemeze, a Kubizm 2021 júliusában jelent meg, és az Opus-beli koncerten is elhangzik majd.

A Mateusz Pałka Trio egyike a legizgalmasabb lengyel jazz-zongora trióknak, akik a tradíciók és a kortárs hangzás egyedi ötvözéséről híresek. A triót 2016-ban alapította Krakkóban a lengyel zeneszerző-zongorista Mateusz Pałka, a bőgős Piotr Południak és a dobos Patryk Dobosz, akik mindannyian a krakkói zeneakadémián végeztek. Az együttes az európai folklórt, a jazzt és a klasszikus zenét fűzi össze egy olyan különleges stílust hozva létre, amely karakteres, szláv hangulatával megmozgatja és inspirálja a közönséget. Ebben a szellemben fogant legutóbbi albumuk is, ami a Sansa címet kapta. A formáció ezzel a lemezanyaggal az élet legkisebb és legegyszerűbb dolgaiban rejlő szépségre, értékekre és örömre igyekezett felhívni a figyelmet. Ugyanakkor a Sansa című albumnak – melyről az Opus Jazz Clubban is szemezgetnek majd – van egy mélyebb jelentéstartalma is, arról szól, mit jelent embernek lenni. Megfogalmazásuk szerint ez a zene olyan, mint maga az élet: egy hosszú folyamat, melynek során mélyebb szinten megismerhetjük életünk szereplőit. A zenekar a legesszenciálisabb hangokat keresi a legegyszerűbb dallamokban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

zenés átirat két részben

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!