Jegyvásárlás


Program


Pintér Béla és Társulata: Anyaszemefénye
7

Pintér Béla és Társulata: Anyaszemefénye

zenedráma
A Pintér Béla és Társulata valamint a Katona József Színház koprodukciója
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 20. csütörtök, 19:00

Barna Brigitta (Giordano Brunella), a Sztártévé műsorvezetőnője napközben különleges vendégekkel találkozik, készít interjút, este otthon pedig szeretett férje és kislánya várja. Irigylésre méltóan sikeres élete egy ponton mégis tragikus fordulatot vesz.

Ki tudja, talán másképp alakult volna a sorsa, ha meghallgatja és megfontolja Lí Pagoda Károly, szunraku mester tanítását:

„Szunrakuban fátyolos bábmesterek mozgatják bábok, azaz emberek életét. A bábszereplőket a mester támogathatja vagy éppen elgáncsolhatja. S a dráma akkor fordul, mikor kis figura úgy dönt, sorsát megváltoztatja.”

 

Ajánlatunk


Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is.

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

A Bakhytzhan Baikadamovról elnevezett, többszörösen díjazott Kazah Nemzeti Kórus 1935-től a Filharmónia részeként működött kisebb vegyeskarként Dmitrij Matsutsin zeneszerző vezetésével, és már 1936-ban sikerrel szerepelt a Moszkvában rendezett kazah művészeti ünnepen. 1939 februárjában a Filharmónia kórusából vált Állami Kórussá, azóta pedig nagy sikerrel koncertezik Kazahsztánban és más országokban. Az énekegyüttest olyan karnagyok vezényelték, mint Borisz Lebegyev, Latif Hamidi, Borisz Orlov, Bakhytzhan Baikadamov és Galina Vinogradova, 1959-től 1991-ig a Szovjetunió Népművésze állami díjjal kitüntetett Anatolij Vasziljevics Molodov állt élükön, jelenleg pedig Kazahsztán kitüntetett művésze, Beimbet Demeuov a vezetőjük. Repertoárjukon szerepelnek népdalfeldolgozások, szvitek, megzenésített költemények, kantáták, oratóriumok orosz és külföldi klasszikus, valamint modern zeneszerzőktől.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Egerbe!

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!