Jegyvásárlás


Program


Peter Moore / RISING STARS

Peter Moore / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 25. vasárnap, 20:00

Ezen az estén különleges élményben lesz része a közönségnek. Megszoktuk, hogy a harsonát nem tartjuk szólóhangszernek, még kamarazenei instrumentumnak is csak akkor, ha rézfúvós együttesben játszik. A harsona a nagyközönség számára többnyire zenekari szólam, de - a trombitával és a kürttel ellentétben - még a szimfonikus partitúrák szerzői sem írnak szólókat számára. Így aztán telt, erős tónusa évszázadokig csak „töltelékként” dúsíthatta a zenekar hangzását.
A 20. és 21. század azonban meghozta számára a felszabadulást: ma már lehet valaki harsonavirtuóz, s ilyen minőségében játszhat koncertjein szólódarabokat, kamaraműveket, szonátákat is - ahogyan teszi azt az angol Peter Moore, aki 2008-ban, tizenkét évesen (!) minden idők legfiatalabb versenyzőjeként nyerte a BBC ifjú muzsikusok számára meghirdetett versenyét. Tizennyolc évesen pedig már a nagy múltú Londoni Szimfonikus Zenekar szólóharsonásaként folytathatta pályáját.
A repertoárt persze még építeni, gyarapítani kell. Ezt jelzi, hogy a művész hangversenyén Beethoven Kürtszonátáját és Schumann Fantáziadarabok ciklusát is előadja - s ami a legizgalmasabb kísérlet: tolmácsolásában harsonán hallgathatjuk meg Brahms bibliai szövegű dalciklusát, a Négy komoly éneket, hogy utána egy merész ugrással Gershwin könnyed dalainak vidékén teremjünk. A lengyel származású brit zeneszerzőnő, Roxana Panufnik (a zongorista, zeneszerző, karmester és pedagógus Sir Andrzej Panufnik lánya) azonban már valóban harsonára komponálta az ECHO felkérésére megalkotott új művét.

A Rising Stars-programba jelölte: Barbican Centre London

Műsor:

Beethoven: Szonáta kürtre és zongorára, op. 17
Schumann: Fantáziadarabok, op. 73
Brahms: Négy komoly ének, op. 121
Gershwin: dalok
Roxanna Panufnik: új mű (az ECHO felkérésére)

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!