Jegyvásárlás


Program


Pécsi Balett – #eznembalett

Pécsi Balett – #eznembalett

Kortárs táncest. Két fiatal progresszív alkotó: Molnár Zsolt és Fodor Zoltán egyfelvonásos koreográfiái a Pécsi Balett előadásában.

Pécsi Balett – #eznembalett

Kortárs táncest. Két fiatal progresszív alkotó: Molnár Zsolt és Fodor Zoltán egyfelvonásos koreográfiái a Pécsi Balett előadásában.

A két alkotó sajátos, egyedi mozgásnyelve, egymástól karakteresen elkülönül. A koreográfiák gyönyörűen ellenpontozzák, és egyben kiegészítik egymást hangulatban, dinamikában. A két egyfelvonásos produkcióval a Pécsi Balett társulata ismét megmutathatja sokrétű tudását, nyitottságát a progresszív gondolatiság és a kortárs technikák iránt.

Belső vonzás

Molnár Zsolt koreográfiája az emberi kapcsolatok létrejöttét vizsgálja. „Hogyan és miként lesz számunkra szimpatikus valaki, hogyan születik meg egy pillantás alatt a szerelem? Mi az a belső rezgés, amelyik egymás felé fordít bennünket? Milyen fázisokon megy keresztül a férfi-nő kapcsolat, a barátság, egy csoport kialakulása a harmonikus befejezésig? Kapcsolataink meghatározzák életünk és személyiségünk fejlődését, sosem tudhatjuk, mikor találkozunk olyasvalakivel, aki egész életünket végigkíséri.”

Molnár Zsolt a Pécsi Balett magántáncosa, a Belső vonzás harmadik önálló koreográfiája, melynek bemutatója 2019. március 18-án volt Pécsett, a Kodály Központban.

Táncolják: Frank Edina, Karin Iwata, Kócsy Mónika, Ujvári Katalin Harangozó-díjas, Koncz Péter, Szabó Márton, Matola Dávid, Varga Máté

Zene: montázs
Jelmez: Vincze Brigitta
Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas

Hacsaturján-miniatűr

Hacsaturján Gayane szvitjére Fodor Zoltán készített egy viharosan dinamikus kortárs koreográfiát, melyet az alábbi gondolatokkal ajánl: „Hacsaturján művészete nagyon egyedi. A koreográfiában használt zenei tételek mind robbanékonyak, 100 százalékon izzanak, ezért arra törekedtem, hogy ez az egyedi izzás a táncban is megmutatkozzon, sokszor talán éppen az ellenhangsúlyozás izgalmát kihasználva.”

Fodor Zoltán, az Inversedance Társulat vezetője először dolgozott a Pécsi Balett társulatával, a koreográfia a Szolnoki Filharmonikusok Újévi Tánckoncertjén 2020. január 11-én debütált.

Táncolják:
Bozsányi Liliána, Frank Edina, Kis Jana Luca, Karin Iwata, Szécsi Theodóra, Balogh Csongor, Erdélyi Zsombor, Szendrői Bence, José Blasco Pastor , Rayco Lecuona Suárez, Tuboly Szilárd, Varga Máté

Zene: Aram Hacsaturján
Jelmez: Vincze Brigitta
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Fodor Zoltán Harangozó-díjas

Ajánló


Márai Sándornak az idén ünnepeljük születése 120. évfordulóját. Az írónak életében hetvennél több…

Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért vonzódott Sisi a zsidósághoz? Miért…