Jegyvásárlás


Program


Pécsi Balett: Carmina Burana (14+)

Pécsi Balett: Carmina Burana (14+)


balett egy részben
A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása

A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis vonzó kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót. Orff kompozíciója egy magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat. A zene magasztossága ihletet ad egy koreográfusi vallomásra.  több

Zeneszerző: Carl Orff

Dramaturg: Vincze Balázs, Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Díszlettervező: Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező: Fekete Katalin
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó, Imre Zoltán- és Seregi-díjas

Táncolják: a Pécsi Balett táncművészei

Bemutató: 2019. szeptember 13. 19.00 Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház


Az előadás időtartama: 70 perc

A Carmina Burana a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a  pécsi közönség, ill. a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát. Vincze munkáit mindig a társulat inspirálja, rendszerint a karakterekből indul ki. A Pécsi Balett táncművészeinek karakterábrázoló képessége és előadóművészi tehetsége teszi egyedivé és sajátossá a társulat minden produkcióját. Ez a siker kulcsa, melynek eredményeként Vincze koreográfiáit folyamatos telt házakkal játsszák a Pécsi Nemzeti Színházban és a Nemzeti Táncszínház által szervezett budapesti helyszíneken, országszerte és külföldön egyaránt.

Ajánló


Az idén 75 éves,Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Bródy János szóló koncertje a Solo-ban!