Jegyvásárlás


Program


Pécsi Balett: A makrancos hölgy

Pécsi Balett: A makrancos hölgy

XI. PÉCSI NEMZETKÖZI TÁNCTALÁLKOZÓ
PÉCSI BALETT: A makrancos hölgy bemutató

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 13. vasárnap, 17:00

2017 a Pécsi Balett történetében az újjászületés éve. Az alapítás után ötvenhat évvel is hisszük és valljuk, hogy a modern tánchoz hasonló absztrakt művészet csak a közönség mindennapi tapasztalatára támaszkodva lehet hatásos. Új előadásunk a jól ismert drámán alapuló, a legnemesebb értelemben vett kortárs táncszínházi produkció. Ezt szolgálja a reneszánsz elemekből építkező, mára hangolt látványvilág, a műhöz komponált eredeti zene, és az örök érvényű emberi kapcsolatok plasztikus ábrázolása. „A makrancos hölgy Shakespeare szellemes, arcunkra mosolyt varázsoló, lelkünkbe vidámságot csempésző műve. Férfi és nő kapcsolatát tárja elénk, és finom humorral mutatja be az örök harcot, ahogyan túljárni próbálunk a másik nem eszén: ki hangoskodva, ki erővel, ki furfanggal. Végül győz az összetartozás, és mindenki úgy érzi, hogy ő nyert. A történet ma is aktuális, és az marad, míg ember él a földön. Megpróbáljuk a reneszánsz csodáját a 21. századi forma- és mozgásvilágon keresztül úgy bemutatni, hogy Shakespeare szelleme ne vesszen el, de jelen világunk ritmusa nézőink »száját a fülükhöz, ülepüket pedig a székhez ragassza«”. (Földi Béla)

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!