Jegyvásárlás


Program


Paul McCreesh és a Gabrieli Consort

Paul McCreesh és a Gabrieli Consort

A vokális zene mesterei
Paul McCreesh és a Gabrieli Consort

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 22. kedd, 19:30

Purcell: Artúr király

Közreműködik: Gabrieli Consort & Players Vezényel: Paul McCreesh

A táncot, az éneket, a prózai megszólalásokat és a látványos színpadi hatásokat elegyítő semi-opera: ez Henry Purcell 1691-es Artúr királyának műfaja. A legendabeli britanniai uralkodónak itt nem jut énekszólam, annál inkább jut viszont a semi-operában felvonuló különböző mitológiai alakok egész sorának. Purcell különleges remekműve ezen az estén a zenekari és vokális interpretációra összpontosítva fog megszólalni Paul McCreesh avatott irányítása alatt. A reneszánsz és a barokk zene historikus előadásának világszerte ünnepelt specialistája a saját együttese, az 1982-ben megalapított Gabrieli Consort & Players élén érkezik majd a Zeneakadémiára. McCreesh és a Gabrieli időről időre elhagyja szigorúan vett korszakait, és ilyenkor rendre kiderül: Berlioz vagy éppen Britten műveinek is nagyszerű megszólaltatói.

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!