Jegyvásárlás


Program


Pásztormúzeum belépőjegy - Felnőtt
3

Pásztormúzeum belépőjegy - Felnőtt

A Pásztormúzeum épülete eredetileg szekérállásként funkcionált, ahol megpihentek a pusztán átutazók és a vásárokra érkezők. A kiállítás élethű bábuk, élőképek, vetítések, hanganyagok segítségével mutatja be a 19-20. század fordulóján a Hortobágyra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Pásztormúzeumi nyitvatartás:

március 12-31., április: 10.00 – 16.00, hétfőn zárva
május, június: 9.00 – 17.00, hétfőn zárva
július, augusztus: 9.00-18.00, hétfőn zárva
szeptember: 9.00 – 17.00, hétfőn zárva
október, november: 10.00 – 16.00, hétfőn zárva
december 1.-március 11.: zárva

A pásztormúzeumi belépőjeggyel külön díj megfizetése nélkül látogatható a 3D mozi és a következő kiállítások: a Körszín, a Hortobágyi csárda kiállítása.

A múzeumról:

A múzeum épületét a 18. század végén emelték. Eredetileg szekérállásként működött, ahol megpihenhettek a fogatolt jószágok, a pusztán átutazók és a vásárokra érkezők.

A kiállításban bepillanthatunk a kontyos kunyhó belsejébe, a pásztorszállás életképében szemügyre vehetjük a jellegzetes hortobágyi pásztorviseletet. A bő szárú nadrág és a borjúszájú ing jól szellőzött, s a naptól is védte viselőjét. A széles karimájú kalap az eső és a nap ellen, a rackajuh bőréből készült bunda pedig az eső és a hideg ellen nyújtott védelmet.

A főzés a tanyás dolga volt, s mindig a kunyhó vagy a vasaló környékén zajlott.

A hétköznapokat pásztorrend szabályozta. A legeltetésre kiadott jószágokért a számadó felelt, aki mellett több bojtár, no meg a betanuló kisbojtár dolgozott. A szállást a tanyás tartotta rendben. A legeltetési időszak hagyományosan a Szent György napi kihajtással kezdődött és a késő őszi behajtással fejeződött be.
A vásári jelenetben az egykori Hídi vásárok hangulata elevenedik meg. Megismerkedhetünk a cifraszűrrel és annak tájegységi jellemzőivel, valamint a pásztorok maguk készítette használati tárgyaival.


A belépőkártya a Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóterületeinek és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által működtetett halastavak megtekintésére jogosít, a kártya meglétét és érvényességét a természetvédelmi őr ellenőrizheti, amelyet vissza is vonhat nem megfelelő viselkedés, illetve természeti kár okozása esetén. Mindenkor tartózkodjon a földutakon! Ne zavarja az élővilág nyugalmát, az állattartó és halászati tevékenységet! Ne menjen közel a legelő állatokhoz! Lecsapolt halastómederbe bemenni, illetve befagyott halastó jegére rámenni tilos! A bemutatási létesítményeket minden látogató csak saját felelősségére használhatja! A belépőkártya megvásárlása nem jogosít fel kárigényre baleseti sérülés, illetve bűncselekményből származó kár esetén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal szemben.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

zenés játék két részben

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!