Jegyvásárlás


Program


Párbeszéd Koncert - Garami Gábor és Bede Péter

Párbeszéd Koncert - Garami Gábor és Bede Péter

A koncertsorozat ötödik előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 19:00

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található.
Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

A szeptemberi koncert résztvevői: Garami Gábor és Bede Péter

Garami Gábor zenész, rádiós műsorvezető 15 évesen kezdett dobolni és nagybőgőzni, két évig a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes zenekarában játszott. Budapesten eleinte amatőr zenekarokban muzsikált, több kiváló zenész-tanártól - Nesztor Iván, Solti János, Berdisz Tamás, Pálmai Zoltán, Szanyi János – vett órákat, s 2007-ben a Los Angeles-i Musicians Institute-ban Fred Dinkins kurzusán is részt vett. A magyar népzene, a klasszikus és fúziós jazz, az elektronikus kísérleti zene, valamint a soul és a funky műfajok vannak legnagyobb hatással zenei
stílusára. 1996 óta kereskedelmi rádiós műsorvezetőként dolgozik. 2010-ben alapított zenekarával - Garami Funky Staff – rendszeresen koncerteznek.

Bede Péter hét év klarinétozás után 17 évesen kezdett szaxofonozni. Dresch Mihálynak meghatározó szerepe volt abban, hogy komolyzenei tanulmányait követően érdeklődése a jazz és a népzene felé fordult. Egy évig a Besh o droM együttes tagja volt, közben gyimesi zenét tanult furulyán. Rendszeresen részt vett moldvai és gyimesi népzenei táborokban, ahol alkalma volt eredeti népzenészektől tanulni. 2002-ben alapította meg saját együttesét, a Fanfara Complexát, mellyel elsősorban moldvai tánczenét játszanak. A Fonó Records gondozásában két lemezük jelent meg eddig. Jelenleg tagja a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band-nek, valamint Bognár Szilvia együttesének, a Csintekerintőnek. Játszik a Párniczky András vezette Nigun-ban, zenél vendégként a Buda Folk Band-ben, valamint a Bazseva zenekarban.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!