Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadásokA további időpontok megtekintéséhez kattintson ide!(3)

19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban

Sötétedés után a Diósgyőri vár teljesen más arcát mutatja. A látogatók előtt megelevenednek a középkori várhoz kapcsolódó történelmi alakok, a tárgyak pedig rendkívüli módon mesélik el történetüket. Minden éjszaki program egy-egy témához, jeles eseményhez kapcsolódik, amely a vár termeiben is megelevenedik a látogatók előtt a gyertyafényes sétákon. A Felső várudvaron emellett folyamatos és ismétlődő programokon is részt vehetnek a vendégek.

Ezen az éjszakán a Lovagkirály alakját idézzük meg. Vendégeinket ámulatba ejtik a Pavane zászlóforgatók lélegzetelállító mutatványai, a kicsiket pedig apród- és udvarhölgy képző várja. A várudvaron harcedzett lovagok csapnak össze, míg a középkori talpalávalót a Hollóének Hungarica húzza majd.

  • Pavane zászlóforgatók
  • Apród- és udvarhölgyképző
  • Lovagi összecsapások
  • Hollóének Hungarica

A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.

A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:00- 22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:00 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.

Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!

Jegyárak:

Felnőtt: 1900 Ft

Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft

0-6 éves korig: ingyenes regisztrációs jegy váltható.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vársétákon a maszk viselése kötelező! Egyéb szabadtéri helyszíneken is ajánljuk annak viselését. 

Ajánló


A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható a 2018-ban feltárt, Magyarországon egyedülálló…

Séta a Budai Palotanegyedben, a Várkápolnában és a Királypincében - A Budavári Palota királyok…