Jegyvásárlás


Program


Operavizsga-fesztivál 2018 - Lukrécia meggyalázása (Dutch National Opera Academy)

Operavizsga-fesztivál 2018 - Lukrécia meggyalázása (Dutch National Opera Academy)

Britten:Lukrécia meggyalázása, op. 37
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:00


Szövegkönyv: Ronald Duncan Jelmez: Sanne Oostervink Rendező: Maria Riccarda Wesseling Zongorán közreműködik: Mirsa Adami, Marta Liebana Vezényel: Karel Deseure Collatinus, római hadvezér: Alexander de Jong (basszus) Junius, római hadvezér: Tony Butiurca (bariton) Tarquinius, etruszk herceg: Jasper Leever / Raoul Steffani (bariton) Lucretia, Collatinus felesége: Deborah Saffery / Nina van Essen (kontraalt) Bianca, Lucretia nevelőnője: Serena Perez (mezzoszoprán) Lucia, Lucretia szolgája: Judith Weusten (szoprán) Férfi kórus: Stefan Kennedy / Zachery VanderMeulen (tenor) Női kórus: Helena Koonings / Stephanie DesJardins (szoprán)

A történetírói hagyomány Lukrécia meggyalázásához kötötte azt a felkelést, amely során i. e. 510 körül elűzték az utolsó római királyt, Tarquinius Superbust. Az uralkodó fia szexuális erőszakot tett a férjéhez hűséges asszonyon, akit a trauma és a szégyenérzet végül öngyilkosságra vitt. Az ókori írók szerint az eseményt követő közfelháborodás vezetett a királyság megbuktatásához, és így a Római Köztársaság megalakulásához. Britten 1946-ban bemutatott kamaraoperájában két kommentátor – egy férfi és egy nő – keresztény nézőpontból értékeli a cselekményt. A kétfelvonásos művet a Holland Nemzeti Operaakadémia (Dutch National Opera Academy) mutatja be az idei fesztiválon. Az Amszterdami Konzervatórium (Conservatorium van Amsterdam) és a Hágai Királyi Konzervatórium együttműködésével magvalósuló kétéves mesterképzés – amelyet a most rendezőként bemutatkozó Maria Riccarda Wesseling énekesnő vezet – az ifjú operaénekesek zenei és színészi fejlesztésére fókuszál.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!