Jegyvásárlás


Program


Oberon

Oberon

Carl Maria von Weber: Oberon
Opera három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 14. vasárnap, 19:00

Weber 1824-ben felkérést kapott a Covent Gardenből egy új opera megkomponálására, és bár orvosa figyelmeztette a zeneszerzőt az utazással járó kockázatra, Weber fontosabbnak tartotta családja anyagi szempontjait, és elfogadta a meghívást. A londoni intendáns két témát kínált neki: Faust és Oberon története közül Weber ez utóbbit választotta. A bemutató sikere elsöprő volt, ám az erőltetett próbafolyamat során Weber egészsége még jobban megrendült, és már nem tudott visszatérni Németországba. Hiába a nehéz körülmények és a sürgető idő, mégis úgy tartják, hogy legszebb dallamait ebben az operájában alkotta meg.

Az évad különlegességének ígérkezik a koprodukció: keretében a Kolozsvári Magyar Opera hosszú idő után újra bemutathatja Budapesten az Oberont, amely Selmeczi György rendezésében kerül színre.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!