Jegyvásárlás


Program


NT Live - Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában

NT Live - Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában

NT Live - A kutya különös esete az éjszakában
The Curious Incident of the Dog in the Night-time
By Simon Stephens | színházi közvetítés az Uránia mozivásznán, 185 perc, 2018

Rendező: Marianne Elliot

A darab nyitójelenetében, hét perccel éjfél után a tizenöt éves, három hónapos és két napos Christophert látjuk tanácstalanul állni a szomszéd Mrs. Shears megölt kutyája mellett. A kutya teteméből egy kerti villa ágaskodik. Christopher (Luke Treadaway) minden tényt feljegyez noteszében a körülményekről, hogy megoldja a kutya gyilkosságának titkát. A fiúnak rendkívüli agya van, kivételesen tehetséges a matematikában, de Asperger-szindrómában szenved, a maga zárt világában él, soha nem járt még egyedül az utcájukon túl. A nyomozói munka azonban - amit az apja tilt - félelmetes utazásra készteti.
„A kutya különös esete gyönyörű, ékesszóló bemutatója egy élet csodáinak, amely kezdetben reménytelenül kényszeresnek tűnik. És Treadaway szenzációsan jó: nem hiszem, hogy a londoni színpadokon most jobb teljesítményt látnánk” – írta a The Guardien kritikusa. A darab hét Olivier- és öt Tony-díjat kapott 2013-ban, bemutatója évében.
Rendezője, Marianne Elliot állította színpadra a tavalyi évben a három Tony-díjjal jutalmazott Angyalok Amerikában című kortárs darabot, melyet szintén vetített az Uránia.

Ajánló


Orton olyan zseniális és sikeres volt, hogy azt már nem lehetett elviselni: a…

A nagysikerű film (Addig jár a korsó a kútra…) színházi változata mulatságos szatíra…

Toldi Miklós a hősiesség és a bátorság, a kitartás és a hűség, a…