Jegyvásárlás


Program


Nincs parancs!

Nincs parancs!

magyar dokumentumfilm, 71 perc, 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 23. péntek, 16:00

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Bella Árpád, Harald Jäger, Gundula Schaffitel, Mészáros Ferenc, Nagy László

 

Premier előtti vetítés az alkotók jelenlétében szeptember 10-én 19 órától.

1989. Európa sorsfordító éve. Egy 40 évig működő rendszer hirtelen összeomlik, a határok átrajzolódnak.
A NINCS PARANCS! Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek kísértetiesen hasonló története. Mindketten hatáskörüket túllépve, átengedték a kelet-német tömeget a magyar, majd a német határon. Erre mondta Bella: „Eljött az alezredesek ideje!” A két határnyitás stációit járjuk végig a történet szereplőivel. Ők azok, akiket a regnáló hatalom - konkrét parancs nélkül - sorsukra hagyott! Választaniuk kellett a több évtizedes gyakorlat, a hatalom által elvárt kegyetlen tűzparancs betartása, vagy a saját emberségük diktálta békés megoldás között. Az adott történelmi pillanatban, mindkét parancsnok a határ megnyitása, az emberek átengedése mellett döntött, megelőzve ezzel egy véres konfliktus lehetőségét. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

zenés party két részben

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!