Jegyvásárlás


Program


Netentúli történetek
3

Netentúli történetek

Egy FÉRFI és egy NŐ hétköznapjait átszövik a történetek és a történet értékű dalok. Látják, hallják a szokatlan eseményeket, miközben hétköznapi életük is tele van ilyenekkel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 18. szombat, 18:00

Lackfi János írásai alapján

Netentúli történetek
(Ezt blogozd ki!)
színház, újragondolva

„A kocsmáros egy törlőronggyal felitatta a pultra kifröccsent verslábakat, és körbenézett.”

2017 nyarán Lackfi János fogadalmat tett, hogy 365 napon keresztül minden nap közzétesz egy történetet facebook-oldalán. A MINDEN NAPRA EGY SZTORI címen futó, kalendárium jellegű írásfolyam, amely rövidesen könyv formában is megjelenik, számtalan olyan történetet tartalmaz, amely abszurd, mulatságos, emberi és színházi. A Mozsár Műhely felkérésére Korcsmáros György szerkesztette ezeket olyan jelenetfüzérré, amely kiegészítve az Alpár Balázs által megzenésített Lackfi-versekkel igazi szórakoztató, tanulságos és korunk abszurditásával szembesítő estté áll össze.

Egy FÉRFI és egy NŐ hétköznapjait átszövik a történetek és a történet értékű dalok. Látják, hallják a szokatlan eseményeket, miközben hétköznapi életük is tele van ilyenekkel.

A Mozsár Műhely ars poeticájához tökéletesen passzoló előadás születik, hiszen a Netentúli történetekre fokozottan igaz: színház, újragondolva.


Írta: Lackfi János - Korcsmáros György - Alpár Balázs

Szereplők: Grisnik Petra, Magyar Bálint

Zene: Alpár Balázs (Fugato Orchestra)
Jelmez: Kemenesi Tünde
Rendezőasszisztens: Nagy Viktória
Rendező: Korcsmáros György

Az előadás időtartama: kb. 60 perc szünet nélkül

Ajánlatunk


Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Ajánló


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!