Jegyvásárlás


Program


Nemes Nagy Ágnes: Az aranyecset - családi verses-zenés mesejáték egy részben
10

Nemes Nagy Ágnes: Az aranyecset - családi verses-zenés mesejáték egy részben

Felemelően szép és tartalmas családi szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak a Zichy Szín-Műhely ősbemutatója. 100 éve, január 3-án született a XX. század egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású magyar költője, a Kossuth-, Baumgarten- és József Attila-díjas Nemes Nagy Ágnes.

Aktuális előadások



Nemes Nagy Ágnes: Az aranyecset
családi verses-zenés mesejáték egy részben

5 éves kortól ajánlott

Már a mű is évfordulós, épp 60 éve született Szádelinek, a falu árvájának lebilincselő története. Most a színészi játék és a színpadi feldolgozás szólít meg minden korosztályt, az interaktivitást is segítségül hívva, a színház egyedülálló eszközeivel, személyes élménnyé téve Szádeli, a sokféle keleti mesegyűjtésből kilépő hős, izgalmasan cselekményes és fordulatos kalandjait. Eddig csak könyv és bábelőadás formájában ismerkedhetett a publikum az érzelmeket, szenvedélyeket megmozgató művel, most a színházban is teret hódít magának feldolgozása. A pergő ritmusban, drámaiságban és könnyedségben bővelkedő költemény közös játéklehetőséget nyújt a színészeknek, Nemes Nagy Ágnes gyerekverseinek hangulatát idézve, de a felnőttek számára is mély gondolati és költői élményt nyújtva. Az előadás érdekessége, hogy csupán három színész játssza: Szádeli figuráját Illés Dániel, míg Fekete Linda és László G. Attila számtalan karaktert elevenít meg a színpadon, Léner András érzékeny, gondosan kimunkált, játék- és humor-centrikus rendezésében. A versben megszólaló darabot helyenként dalok, hangulatfestő zenék és effektek váltják, melyek Szitha Miklós, Liszt-díjas zeneszerző, ütőhangszer művész munkáját dicsérik, és melyek még színpadibbá, szinte musicallé emelik ezt a csodálatosan megszerkesztett, kristálytiszta zeneiségű és lüktető gondolatsort. A mesés képi világot Matyi Ágota, a kiváló díszlet- és jelmeztervező álmodta meg, amiben helyet kap a mesében szereplő rengeteg csoda és színpadi varázslat. Ez egy olyan előadás, melyben nagyon komolyan kell venni és újra meg lehet szeretni mindenki alapélményét: a mesét.

Szádeli, mint népmesei hős, elhivatottsága ajándékául aranyecsetet kap egy rejtélyes öregembertől. Amit fest vele, életre kel. Azonnal az emberek kapzsiságával szembesül, a hatalom eszközéül szeretné felhasználni. Az előadás többek között arra keres választ, hogy mit kezd Szádeli, a felelősségteljes művész, az aranyecsettel és mit kezd ezzel a jelenséggel a világ?...

Az előadással Nemes Nagy Ágnes, a költő, esszéíró, műfordító és pedagógus munkássága előtt tisztelgünk.

Szereplők:
Illés Dániel
Fekete Linda
László G. Attila

Alkotók:
Zeneszerző: Szitha Miklós
Díszlet- és jelmez: Matyi Ágota
Dramaturg: Bártfay Rita
irodalmi konzultáns: Dr. Szlukovényi Katalin
Szcenikus: Harmati István
Hang- és fénytechnikus: Kiss Tibor és Tichy Ádám
Rendezőasszisztens: Kovács Erika
Rendező: Léner András
Producer: Zichy Gabriella

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!