Jegyvásárlás


Program


Nem lesz reggel, Fred! - Tomcsa Sándor Színház - Vendégváró Fesztivál

Nem lesz reggel, Fred! - Tomcsa Sándor Színház - Vendégváró Fesztivál

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 26. szombat, 19:00

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának, a dráMÁzat III-nak nyertes darabja, Moravetz Levente végjátéka a hétköznapi és szokatlan közötti keskeny mezsgyén vezet minket. Olyan kérdéseket feszeget, amelyek egyszerre képezik a hétköznapunk alapját, de a legintimebb gondolatainkat sem hagyják nyugodni.

Ugyanis: Nem lesz reggel, Fred!

Ahogy utazik az ember a mindennapok kényelmes rutinjában, megtörténhet, hogy elrobog a valóság mellett. Mi a valóság? Képesek vagyunk elhinni a lehetetlent is, ha sokáig bizonygatják nekünk?

Fred világa a kispolgár biztonságos rutinokkal teli világa. Egyik feladat a másik után, egyik szülinap a másik után, egyik étkezés a másik után. Hiszen ezt akarta: kapcsolat, állás, ház, autó – erre vágyott. Minden rendben.

De mi van akkor, ha megreped a szép valósága és pillanatok alatt befutják a hajszálrepedések? Mi van, ha az igazság túl nehéz? Merre vezet a szembesítés? Tagadáshoz vagy elfogadáshoz?

Fred: Antal D. Csaba
Katalin: Bekő Fóri Zenkő
Fény: Esti Norbert
Nő: Pál-Varga Márta

Írta: Moravetz Levente
Hang: Boca Hunor-Lehel
Fény: Toásó István
Videó koncepció: Eranio Petrușka m.v.
Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért
Ügyelő: Máthé Miklós Mónika
Román nyelvre fordította: Ferencz Zsófia
Rendező: Vladimir Anton


Az előadás 80 perces.
14 éven felülieknek.

Az előadás egyes jeleneteiben a társulat kellékesei által készített kellékcigarettát használnak a művészek, amely dohányterméket nem tartalmaz. A nemdohányzók védelmében megalkotott 2011. évi XLI. törvényt a színház maradéktalanul betartja.

 

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház elsődleges célja a város és a térség kulturális igényének kielégítése és bővítése. A teátrum évadonként mintegy 5–6 saját bemutatóval jelentkezik, továbbá az ország különböző részeiből hív vendégelőadásokat, emellett drámafesztivállal, felolvasószínházi előadásokkal, gyerekprogramokkal és egyéb rendezvényekkel igyekszik minél gazdagabbá tenni a térség kulturális felhozatalát.

A Tomcsa Sándor Színház – akkor még a Művelődési Ház tagozataként – 1998. november 6-án tartotta nyitó előadását.

VII. Vendégváró Fesztivál - Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat
2019. január 25-26-27.
Vendég: Székelyudvarhely

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, valamint az Udvarhely Néptáncműhely. A fesztivál fővédnöke Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!