Jegyvásárlás


Program


Napszédítő
2

Napszédítő

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Napszédítő

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 24. szerda, 19:00

A magyar néptánc, a Fölszállott a páva című tévéműsornak köszönhetően, ismét nagy népszerűségnek örvend. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei mindig is alkotómunkájuk alapjának tekintették eredeti tánc- és zenei hagyományaink megismerését és bemutatását, s ez ma sincs másként. Műsorukkal olyan utazásra hívnak bennünket, amelynek során újra „felfedezhetjük” népművészetünk ragyogó viseleteit, népzenénk elbűvölő dallamait és táncaink utánozhatatlan virtuozitását. A pávamotívum a magyar népművészetben az örök szerelem jelképe, az előadás első részének középpontjában ez a téma áll. A második részben a Kodály Zoltán Fölszállott a páva című szimfonikus zenekari variációsorozatára készült táncköltemény látható.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Nemzeti Táncszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkciója.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!