Jegyvásárlás


Program


Napfonat, Meszecsinka

Napfonat, Meszecsinka

A Napfonat 2018 tavaszán alakult energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella együttessé.

A Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint.

Napfonat

Egység, kör, több szólam, ritmus, összhang, figyelem, mélység, lágy és sokszínű nőiesség...

A Napfonat 2018 tavaszán alakult energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella együttessé.
Az együttes tagjai külön-külön is izgalmas zenei világokat képviselnek, különféle stílusok, zenei (jazz, népzene, könnyűzene), és kulturális (Felvidék, Erdély, Oroszország) hátterükből fakadóan. Ez a sokféleség egyedi (hang)színt és világzenei jelleget kölcsönöz az együttesnek. Kompozícióik sajátos módon fogalmazzák újra a magyar és más nemzetek (orosz, szlovák, lengyel, spanyol, cigány, indiai, tahiti stb.) népdalainak világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az énekhang felszabadító hatását.
2018 tavaszától több teltházas koncertet is adtak Budapesten pl. a Szimpla kertben, az Artus Stúdióban, felléptek továbbá a Fonóban, Művészetek Völgyében, illetve külföldön is. Meghívott vendégei voltak a lengyelországi Festival Kultury Nebanalnej összművészeti fesztiválnak, melyre idén is visszalátogatnak.
2020 tavaszára várható a népdalfeldolgozásokat, versmegzenésítéseket és saját dalokat tartalmazó bemutatkozó albumuk.

TAGOK: Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi
 

Meszecsinka koncert

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális az experimentálissal. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon.

Ajánló


Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…