Jegyvásárlás


Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 15:30

Szergej Prokofjev: Háború és béke – nyitány, Op. 91Pjotr Iljics Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny, Op. 35Szergej Prokofjev: Rómeó és Júlia – szvit, Op. 64a és 64b (részletek)Három mű, amelynek egykor megtagadták a bemutatását, ma mégis a világ leghíresebb darabjai között tartjuk őket számon. Két már fiatalon is a legnagyobbakkal zenélő vendégművész. Egy felejthetetlen orosz est.Amit bő félszáz esztendeje még technikailag játszhatatlannak ítéltek, ma már az alaprepertoár részét képezi. Csajkovszkij hegedűversenyét a címzett szólista, Auer Lipót ítélte túl nehéznek, Prokofjev operájától és balettzenéjétől pedig a megrendelő színházak riadtak vissza. A csaknem négyórás Háború és béke című opera Tolsztoj világhírű regénye alapján készült 1941 és 1942 között. A kétrészes mű a béke és háború témái mentén osztja ketté a történetet. A gyönyörű, dallamokban gazdag nyitány a békét idézi meg: egyszerre hősies és lírai.Az öngyilkossági kísérlete után, katasztrofális házassága elől vidékre menekülő Csajkovszkij alkotóereje a svájci Clarens­ban új lendületet kapott. 1878-ban tizenegy nap alatt felvázolta, majd két hét alatt kidolgozta hegedűversenyét. A bemutatón végül Adolf Brodszkij játszotta a szólót, de néhány évvel később az eredeti címzett Auer Lipót is műsorra tűzte a művet. Ezúttal Claudio Abbado egykori koncertmestere, Renaud Capuçon játssza a világ talán leghíresebb és legnehezebb hegedűszólóját a csupán harmincéves izraeli karmester, Lahav Shani vezényletével.Prokofjev témákban leggazdagabb darabjai közé tartozik a Rómeó és Júlia balettzenéje. A premiertől megfosztott szerző, hogy dallamai mégis eljussanak a közönséghez, három szvitben dolgozta fel a balett különböző tételeit. A karakterekben eleve nagyon gazdag, hangszerelésükben is színes szvitekből izgalmas válogatás született, amelyben a híres szerelemmotívum mellett helyet kap a vidám tánc és a megrendítő sirató is.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!