Jegyvásárlás


Program


Nagy Péter

Nagy Péter

Beethoven, Schumann, Bartók

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

Beethoven: 21. (C-dúr) zongoraszonáta, op. 53 („Waldstein”)

SZÜNET

Schumann: C-dúr fantázia, op. 17
Bartók: Szonáta, BB 88

Nagy Péter(zongora)

„Ajánlott mérföldkövek” – akár ez is lehetne a címe Nagy Péter zongoraestjének. Az 1804 nyarán befejezett C-dúr zongoraszonáta Ludwig van Beethoven középső, „hősi” alkotókorszakának egyik legjelentősebb darabja, amelyet barátjának és mecénásának, Waldstein grófnak dedikált. Robert Schumann C-dúr fantáziája 1836-ban készült el, de szerzője az 1839-es kiadása előtt még jelentősen átdolgozta azt. A revideált forma szerzőjének és a korai romantikának is az egyik központi alkotása. Ajánlása a nagy kortársnak, Liszt Ferencnek szól. Bartók Béla egyetlen, 1926-ban kelt Zongoraszonátáját ezzel szemben igencsak közeli hozzátartozójának, feleségének, Pásztory Dittának dedikálta. A Szonáta a szerző „zongorás évének” egyik kulcsműve, egy új, klasszikusabb-letisztultabb alkotói korszak korai hírnöke.

RENDEZŐ: Zeneakadémia KoncertközpontSOROZAT: A fekete-fehér színei

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!