Jegyvásárlás


Program


Nagy mesterek, életművek III. | Monet művészete

Nagy mesterek, életművek III. | Monet művészete

Gimesy Péter legújabb művészettörténeti előadás-sorozatában a legismertebb festők életművével foglalkozik. A harmadik, nyári szünet előtti utolsó előadás Claude Monet (1840–1926) művészetével foglalkozik. A festőművész 1872-ben festette az „Impresszió, a felkelő nap” című képét, amely az impresszionizmus mint stílusirányzat névadója lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 11. kedd, 19:00

Nagy mesterek, életművek III.
Monet művészete

Gimesy Péter legújabb művészettörténeti előadás-sorozatában a legismertebb festők életművével foglalkozik. Olyan mesterek művészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik hatással voltak már saját korszakukra is, és hírnevük a mai napig fennmaradt. Az előadó a hagyományos művészettörténeti korszakok jelentősebb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik. Az előadások során az előzménynek tekinthető, és a korszakolást gyakran megkérdőjelező, kevésbé ismert példák is bemutatásra kerülnek, de szó lesz a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátteréről, valamint a képi nyelv változásairól is. 

A harmadik, nyári szünet előtti utolsó előadás Claude Monet (1840–1926) művészetével foglalkozik. A festőművész 1872-ben festette az „Impresszió, a felkelő nap” című képét, amely az impresszionizmus mint stílusirányzat névadója lett. Monet és festőtársai (Renoir, Cézanne, Degas) egy teljesen új festészetet képviseltek a megszokott akadémikus stílusokhoz képest. Képeiket sokáig idegenkedve fogadták, gyakran kabarétréfák tárgyai voltak. Monet és az impresszionisták azonban kitartóan alkottak, és számos, a vászonra gyorsan felvitt, a pillanat megragadására törekvő művet festettek. Mozgalmuk hatása a mai napig tart, hiszen ők alapozták meg a XX. századi modern művészetet. Az előadás, az életmű bemutatása mellett, Monet festészetén keresztül ismerteti ezt a különleges művészettörténeti fordulópontot. 

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

> Időpont: 2024. június 11. (kedd) 19:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Kép // Claude Monet: Impresszió, a felkelő nap, 1872. Forrás: Wikimedia Commons

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond Színház Mischief Worldwide Ltd. -vel együttműködésben bemutatja a Mischief Theatre produkcióját

Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

Ajánló


Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg…

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!