Jegyvásárlás


Program


Nagy Gáspár: Öröknyár

Nagy Gáspár: Öröknyár

Versszínházi előadás Nagy Gáspár verseiből és megfigyelési aktáiból

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 26. kedd, 19:30

Nagy Gáspár: Öröknyár

Az összeállításban az MMA posztumusz tiszteleti tag Nagy Gáspár „rendszerváltó” versei mellett a III/III-as aktákban szereplő, róla szóló jelentésekből épül fel az Öröknyár című versszínházi előadás, ezáltal érzékeltetve a kommunista diktatúra működési mechanizmusát, a költői szerepvállalás lényegét, a rendszerváltás után születettek számára is érthetővé téve a történelmi szituációt, és természetesen Nagy Gáspár költészetének egy szegmensét.

Az előadás során a két színész kettős szerepben látható, egyfelől a lírai én szerepében, másfelől az államhatalom megtestesítőiként. A színpad is két részre oszlik, egy privát és egy hivatalos térre, amelyből a színészek ki-kilépnek, közvetlenül is a játéktérbe helyezve, az események, lelki folyamatok részesévé téve a nézőket is, miközben korabeli dokumentumok vetítésével is megidéződik a diktatúra és a rendszerváltás időszaka…

Előadják: TALLIÁN Mariann és LÁZÁR Balázs színművészek

Szerkesztette és színpadra alkalmazta: EKLER Andrea irodalomtörténész, szerkesztő

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

Ajánlatunk


zenés party két részben

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!