Jegyvásárlás


Program


Művek és Mi - Modern klasszikusok: Ady vs. Krúdy

Művek és Mi - Modern klasszikusok: Ady vs. Krúdy

Ady Endre halálának centenáriuma alkalmából a költő, publicista előtt tisztelgünk a ma szerzőivel és irodalmáraival. Miközben ugyanis a tárcaíró és publicista Ady kultikus mondatait újra meg újra előmossa az aktualitás, a költő Ady mintha háttérbe szorult volna. Vajon mennyire időtálló a Nyugat első nemzedékének legendás alakja?

Újragondolhatóak és a ma nyelvére átfordíthatóak az alkotásai? Mi az oka, hogy a kortárs Kosztolányi- és Móricz-újraértések zivatarában Ady szobra ma is rendületlenül áll talapzatán?

Az Esernyős színpadán Dragomán György, Kemény István és Márton László vállalkoznak majd a válaszok feltérképezésére. A beszélgetést Tóth-Czifra Júlia vezeti.

Ezzel párhuzamosan a mérleg másik nyelvére, Krúdy Gyulára emlékezve három költő - Bajtai András, Kiss Judit Ágnes, Tolvaj Zoltán - Krúdy-bordalokat kever. Minden fröccsök legextrémebbikében, a kilenc deci bort és egy deci szódát tartalmazó Krúdy-fröccsben a névadó szerint „a víz megnevetteti a bort”, a kihívásban résztvevő költők pedig pontosan ugyanezt a hatást igyekeznek kiváltani közönségükből a Krúdyt és kedvenc borait dicsőítő fröccsódáikkal.

Ajánló


Cesar Millan, a világhírű kutyapszichológus és motivációs szakember, szerte a világon milliók gondolkodásmódját…

Marék Veronika: Boribon és Annipanni Ajánlott életkor: 3+ 90 perc egy szünettel

CSAJKOVSZKIJ: DIÓTÖRŐ zenés karácsonyi varázslat két részben, 5 éves kortól