Jegyvásárlás


Program


Múltunk s jelenünk - Fóti Népművészeti Szakgimnázium - Sissi Őszi Tánchét

Múltunk s jelenünk - Fóti Népművészeti Szakgimnázium - Sissi Őszi Tánchét

a Fóti Népművészeti Szakgimnázium előadása
A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 20. kedd, 19:00


Múltunk s jelenünk

Az idei évben fennállásának 25. jubileumát ünneplő Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium az ország első népművészeti szakközépiskolája. A néptánc tagozat kezdetektől az intézmény „zászlóshajójának számít. Bár a profil kapcsán képzési rendszerünkben elsősorban a hagyományos paraszti tánckultúra nyelvezetének elsajátítása a cél, jelen van a klasszikus balett és a modern-kortárs táncoktatás is. Színpadi repertoárunk jelentős részében is a néptánc hiteles, mai színházi igényeket kielégítő megformálására törekszünk, de nyitott, kísérletező szándékkal fordulunk a modern-kortárs táncirányzatok eszköztárának megismerése, elsajátítása felé.
Táncos növendékeink számos rangos szakmai fórumon értek el csoportos és egyéni sikereket. Közülük többen választották a hivatásos táncos pályát vagy váltak táncpedagógussá.
Műsorunkban az intézmény néptánc tagozatának elmúlt időszakban készült színpadi terméséből láthatnak válogatást, melyhez jó szórakozást kívánunk.

Táncolják: Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium néptánc tagozata

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!