Jegyvásárlás


Program


Mozititkok - Aglaja

Mozititkok - Aglaja

Február 23. szombat
18.00 Aglaja
(magyar-lengyel-román filmdráma, 110 perc, 2012. rendező: Deák Krisztina)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 23. szombat, 18:00

Beszélgetés és filmklub
Magyar filmesek, filmkészítők, rendezők, színészek hozzák a saját alkotásukat – vetítés után rövid beszélgetés az alkotókkal.

Aglaja

Az 1980-as évek elején játszódó film megtörtént eseményeken alapul. Egy magyar-román cirkuszi mutatványos család életét mutatja be, melynek tagjai a jobb élet reményében Nyugatra menekülnek Ceausescu Romániájából. Ha porondon akarnak maradni, egy különleges mutatvánnyal kell előrukkolniuk. A mama, Sabina, kidolgozza a mutatványt, melyben a saját hajánál fogva lóg a kupolában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrködik. A kislánya, Aglaja minden este attól retteg, hogy a mamáját baleset éri. Ez a rettegés átszövi egész életét, pedig egyszer majd ő lép a helyébe… Az Aglaja a monte-carlói televíziós filmfesztiválon mindhárom kategóriában, amelyben jelölést kapott, elnyerte az Arany Nimfát, így a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter) járó díjat, emellett megkapta a Monacói Vöröskereszt különdíját is.

20.00 Vendégünk: Deák Krisztina rendező – beszélgetőpartner: Schäffer Erzsébet újságíró

 

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!