Jegyvásárlás


Program


Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály) – koncertszerű előadás
3

Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály) – koncertszerű előadás

Az előadást 18.00-tól Előhang címmel műismertető előadás előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály)
koncertszerű előadás

Mit csinál egy tizenkilenc éves fiú? Túl van az érettségin, első évét tölti az egyetemen - vagy már belevetette magát a felnőtt életbe, dolgozik. És ha azt halljuk: tizedik operáját írja? A válasz: ilyen nincs! Ma valóban nincs - de volt. Az Il re pastore, Mozart műve a Christina Pluhar vezette L'Arpeggiata előadásában - világsztár énekesek, köztük a régizenei repertoárban is egyre többször megmerítkező tenor, Rolando Villazón és a hazai játszóhelyek után a legjelentősebb külföldi operaházakat és koncerttermeket is szélsebesen meghódító szoprán, Baráth Emőke közreműködésével - kivételes élménynek ígérkezik, hiszen ez a páratlan régizenei együttes mindig különleges és hézagpótló produkciókkal rukkol elő.

Wolfgang Amadeus tízévesen, 1766-ban kezdett zenés színpadi műveket komponálni, így juthatott el tizenkilenc esztendős korára e műfajban alkotott tizedik darabjához. A pásztorkirály kétfelvonásos kompozíció, és a serenata műfajmegjelölést viseli. Az elemzők a „komoly opera” (opera seria) kategóriájába sorolják, cselekményéről megjegyezvén, hogy a két szerelmespár négyese és a megkérdőjelezhető hűség mozzanata a zenehallgatónak önkéntelenül is a zeneszerző egy kései remekét, a Così fan tuttét idézi emlékezetébe. Az énekesgárdából a bámulatosan sokoldalú, Mozart iránt különleges affinitással rendelkező Villazón mellett Baráth Emőke a régizene világszerte csodált előadója, de a spanyol szoprán, Elena Sancho Pereg, az amerikai tenor, Zachary Wilder és a horvát szoprán, Tamara Ivanis eddigi életrajzában is nagyszerű eredmények sokaságát találjuk. A nemzetközi muzsikusgárdát magába tömörítő európai régizenei együttes, a L'Arpeggiata 2000-ben alakult meg a grazi születésű teorbás, hárfás és karmester, Christina Pluhar vezetésével. Mindig az ismeretlent keresik, specialitásuk az egyediség, az izgalom, a felfedezés.

Vezényel: Christina Pluhar

Szereplők:
Alessandro..................... Rolando Villazón
Aminta............................ Baráth Emőke
Elisa............................... Elena Sancho Pereg
Agenore......................... Zachary Wilder
Tamiri............................. Tamara Ivanis

Közreműködik: L'Arpeggiata

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak velünk szemben?

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!