Jegyvásárlás


Program


Moszkvától a Múzeumig / BTF 2019
2

Moszkvától a Múzeumig / BTF 2019

Az orosz régizenejáték, a historikus előadói gyakorlat egyik legnagyobb hatású előadóművésze és hazájában úttörő egyénisége a csembaló- és fortepiano-művész, Alekszej Ljubimov. Azon ritka művészek egyike, aki a legújabb kor zenéjében – Gubajdulina, Pärt, Ligeti, Kurtág vagy Boulez kompozícióiban – ugyanolyan magabiztossággal tájékozódik, mint a 18.  több

Moszkvától a Múzeumig
Zsabó Fesztivál

    Haydn: Die Feuersbrunst – nyitány, Hob. XXIXb:A
    Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
    Mozart: Don Giovanni – nyitány, K. 527
    Dussek: B-dúr versenymű két zongorára és zenekarra, op. 63

Az orosz régizenejáték, a historikus előadói gyakorlat egyik legnagyobb hatású előadóművésze és hazájában úttörő egyénisége a csembaló- és fortepiano-művész, Alekszej Ljubimov. Azon ritka művészek egyike, aki a legújabb kor zenéjében – Gubajdulina, Pärt, Ligeti, Kurtág vagy Boulez kompozícióiban – ugyanolyan magabiztossággal tájékozódik, mint a 18. századi remekművek vagy a kismesterek alkotásai között.
Ljubimov mellett az új generáció egyik legnagyobb tehetsége mutatkozik be a Zsabó Fesztiválon. A különböző billentyűs hangszereken játszó Olga Pascsenko Moszkvában született, és még csak kilencéves volt, amikor önálló koncerten lépett fel New Yorkban. A Csajkovszkij Konzervatóriumban 2010-ben fejezte be tanulmányait, egyik mestere Ljubimov volt. 2014-ben a lipcsei Bach-versenyen a zsűrinél a második, a közönségnél az első helyen végzett.

Közreműködik:
Tatjana Zimre – oboa, Feriencsik László – fagott, Szűts Péter – hegedű, Máté Balázs – cselló,
Alekszej Ljubimov, Olga Pascsenko – zongora, Aura Musicale

Koncertmester: Szűts Péter
Művészeti vezető: Máté Balázs

Ajánló