Jegyvásárlás


Program


Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Gőz László, a Budapest Music Center alapító-igazgatója 2017-ben hosszú kihagyás után tért vissza a hazai színpadokra harsonájával a kezében, naprakészebben, mint valaha. Tette mindezt két, hozzá hasonlóan kísérletező kedvű zenésztárssal, Ifj. Kurtág György elektronikus hangművésszel és Lukács Miklós cimbalomművésszel.

Moment's Notice Trio: Memories Of The Moments

Közreműködik:
Gőz László – harsona, basszustrombita, okarina, kagyló
ifj. Kurtág György – billentyűs hangszerek, elektronika
Lukács Miklós – cimbalom

„Ez a zene olyan, mint egy Proust-regény: nincs történetmesélés, hanem a szerző gondolatai szabad asszociációk szerint, meghatározatlan irányokban repkednek” – mondta egy korábbi interjúban Gőz László a Moment’s Notice zenéjéről, mely egy kései Coltrane-opusról kapta nevét. Az improvizatív kortárs zenei formáció esetében azonban nem csupán egy szerzőről beszélünk: hárman fűzik össze a pillanatban születő gondolataikat, akár egy polifonikus regény különböző „szólamait”. Gőz László, a Budapest Music Center alapító-igazgatója 2017-ben hosszú kihagyás után tért vissza a hazai színpadokra harsonájával a kezében, naprakészebben, mint valaha. Tette mindezt két, hozzá hasonlóan kísérletező kedvű zenésztárssal, Ifj. Kurtág György elektronikus hangművésszel és Lukács Miklós cimbalomművésszel, aki a jazztől a kortárs zenén át a népzenéig „360 fokban beszéli a zene nyelvét”. És ha már regény, a kerettörténetet, amelyben a két, merőben különböző karakterű hangszeres szólista kibontakozhat, Ifj. Kurtág György elektronikus hangjai adják. Lukács Miklós a nyughatatlan, de energiáit mégis elképesztő kontrollal kordában tartani képes hős, míg Gőz László az ő ellenpontja, a csavaros észjárású, higgadt mester, aki a legvadabb pillanatokban, a dramaturgiai csúcspontokon is megőrzi méltóságát. Azonban - mint Proustnál - itt is az idő játéka lesz a legfőbb főszereplő: az emlékek önkéntelenül tolulnak fel, amelyek függőfolyosóként kötik össze a 60-as 70-es évek klasszikus, elektronikus színterének avantgárd törekvéseit a mai zenével. A hármójuk közti, aktív kémia nemcsak a zenésztársi tiszteletből, de a régre visszanyúló barátságból is ered. Minden valószínűség szerint ezért is működik tökéletesen a Moment's Notice Trio: a három zenész nemcsak zeneileg, hanem emberként is kiegészíti egymást.

A Moment's Notice Trio Creation című lemeze, mely a Zeneakadémián adott koncertjük felvétele, 2019-ben látott napvilágot, természetesen a BMC Records gondozásában. 

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

 

Ajánló


M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse…

1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az…