Jegyvásárlás


Program


Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Rendhagyó irodalmi színház Arany János életéről és verseiből a Napfényes Színtársulat előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 6. kedd, 11:00

Versek, írások, anekdoták és sok minden más, amit a költő életéről sohasem tanultunk az iskolában - pedig mindig is lehetett volna.

Arany János szigorú arcképe, hosszú bajusza emlékezetes kép marad számunkra középiskolai könyveinkből. De valójában ilyen volt a költő? Mi az, amit sohasem tanultunk róla, pedig mindig is lehetett volna? A költőóriás születésének 200. évfordulója alkalmából estünkön, a tőlünk megszokott rendhagyó módon mutatjuk be életét és műveit. Jelenetek, anekdoták, frappáns történetek kerülnek terítékre. Fellebben a fátyol a Arany rendkívüli humorérzékéről, s a társadalmat bíráló éleslátásáról. Kiderül, hogy bő másfél évszázada megfogalmazott gondolatai ma helytállóbbak, mint valaha. Az est során saját szerzeményű dalok csendülnek fel, varázslatos fények s egy különleges mozgásművészet teszi még élőbbé számunkra a walesi bárdok szerzőjének világát.

Ajánlatunk


Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett olyan darabjai hangoznak el a hazai jazzélet kiemelkedő művészeinek előadásában, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak a jazz-zel és az improvizatív zenével.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Ajánló


JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!