Jegyvásárlás


Program


MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 9. vasárnap, 9:30

ÉPÍTS VELÜNK MÉZESKALÁCS MESEVÁROST!

A Mézes - Bábos Mesefesztivál leglátványosabb különleges interaktív kiállítása és játszótere a közösségi összefogással épülő Mézes - Bábos Mézeskalács Meseváros. Célunk, hogy az előre elkészített és a helyszínen is folyamatosan gyarapodó, legalább 1001 mézeskalácsból felépülő meseváros Budapest legmesebelibb közösségi játszóterévé váljon! Az interaktív kiállítás egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek a Bethesda Gyermekkórház javára. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek is részt vesznek családjaikkal. A Meseváros a Mézes-Bábos Mesefesztiválon, a Buda Gasztro Rendezvényközpont 1. emeleti rendezvénytermében kap otthont. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni!


 

A MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁLRÓL

3+1 Mikulásváró mesés nap, 7 Meseösvény
21 Családi koncert és színház, 99 játék,
777 míves portéka 1001 mézeskalácsház építés sztárvendégekkel
A Magyar Mikulás Háza, Szarvas Örökbefogadás, Élő Jászol, MesePosta

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye, a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés. A fesztiválnak Óbuda legnagyobb rendezvényközpontja a Buda Gastro szórakoztató központ, a Csodák Palotája előtti sétatér és a Tündérkert Galéria ad otthont.
A négy nap során az érdeklődő publikum a rengeteg mesés zenei és színházi élményen túl számos egyéni kreativitást fejlesztő kísérőprogram segítségével merítkezhet bele a mesék csodás birodalmába.

A rendezvény leglátványosabb különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézesbábos Mézeskalács Meseváros. A többszáz mézeskalácsból közösségi összefogással épült meseváros egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni, amire várjuk óvodák, iskolák jelentkezését. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal. A befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítjuk! A rendezvény háziasszonya Korzenszky Klára énekes, gyerekpszichológus és a KLÁRISOK zenekar.

A Mikulás MeseHázban a Magyar Mikulás mesés dolgozószobájában várja reggeltől estig, négy napon keresztül, manóival és kedvenc krampuszijával a gyermekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A meseszép színházterem nagyszínpadán egymást követik a jobbnál jobb gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások. Vendégünk lesz többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház a Kolompos együttes az Aranyalma Páros, Endrődi Ági, Tarján Veronika a Veronaki Trióval és a most újjá alakult Kifli zenekar.
A gyerkőcöket 7 próbás Meseösvénnyel, MesePostával, élő jászollal, az alkotni vágyókat Adventi Míves Műhellyel, Virágdíszek dekorációs műhellyel, viaszkép festéssel és Tündérkert építéssel várjuk.

A Tündérkert Galéria és Közösségi térben bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és Mesekuckó élő szavas mesemondással várja a legkisebbeket.

December 6-án délután nyílik a Tündérkert Galériában neves meseillusztrátoraink legújabb téli kiállítása.
A fölnőttekről sem feledkezünk meg. Esti mese poronddal, meseterápiás műhellyel, előadásokkal és koncertekkel várjuk Őket. Pénteken este a NKA támogatásával a HolddalaNap zenekar karácsonyi koncertjére hívjuk az érdeklődőket. 

A TELEZSÁK KÉZMŰVES VÁSÁRTÉREN szebbnél szebb mesebeli portéka, mesekönyv és csodás karácsonyi ajándéktárgy várja új gazdáját!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A belépő a jegyen feltüntetett előadásra és a mesefesztivál minden kísérő programjára érvényes. A színházteremben helyfoglalás érkezési sorrendben. A Jegy.hu-n elővételben vásárolt belépőket a rendezvény napján a jegypénztárban karszalagra cseréljük.

Jegyárak:
Napijegy gyereknek (6 hónapostól – 14 évig): 1.500,- Ft/fő
Napijegy felnőtteknek: 1.700,- Ft/fő
Családi napijegy (2 gyermek + 2 felnőtt): 5.000,- Ft
Csoportos jegy (10 főtől, 10 főnként 1 fő kísérő díjmentesen) intézményeknek: 1.200,- Ft/fő

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!