Jegyvásárlás


Program


MÁV Unokák/2. 21-22

MÁV Unokák/2. 21-22

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
Piazzolla: Oblivion
Vivaldi: A négy évszak – Nyár (3. tétel)
Zubitsky: Omaggio ad Astor Piazzolla
Astor Piazzolla – V. Zikin: Libertango
Dvořák: 8. Szláv tánc Op. 46
Prokofjev: Klasszikus szimfónia – Gavotte
Bizet: Carmen Habanera
Bartók: Román népi táncok

KÖZREMŰKÖDIK
Demeniv Mihály (harmonika)

VEZÉNYEL:
Farkas Róbert

MŰSORVEZETŐ:
Székely Edit

Hangversenyünk főszereplője már nem először szerepel az Unokák és nagyszülők hangversenyein. Demeniv Mihály harmonikán játszik, közel 10 évvel ezelőtt ezzel a hangszerrel nyert a fiatal muzsikusok televíziós tehetségkutató versenyén. Azóta már a magyar zeneoktatás legmagasabb szintű intézménye, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. A harmonikáról azt szokták mondani, hogy táskába csomagolható orgona, hiszen ugyanolyan módon képezi a hangot: egy nagy levegőtartályból a nagy nyomású levegő kis sípokba áramlik és ezzel megszólaltatja azokat. Demeniv Mihály hangversenyein mindig kitüntetett helyen szerepel Astor Piazzolla, Argentína leghíresebb zeneszerzője, aki hazájának nemzeti táncát, a tangót állította minden művének középpontjába, a harmonika pedig éppen ennek a táncnak a legjellegzetesebb megszólaltatója. A hangverseny műsorában megszólalnak más népek táncai is, nagyon érdekes lesz összehasonlítani ezek ritmus- és dallamvilágát. A hangverseny műsorát zenekarunk újonnan kinevezett vezető karmestere, Farkas Róbert vezényli, aki a budapesti Zeneakadémián kezdte karmesteri tanulmányait, majd Berlinben fejezte be és azóta Németország több operaházában és zenekarok hangversenypódiumán vezényel.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

 

Ajánló


Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap…

A remek zenékkel fűszerezett vígjáték az ismert szerzőpárostól, garantált szórakozást nyújt a kikapcsolódni vágyó nézőknek.

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy országos turné keretében mutatja be a 2020-ban megjelent „A dal a…