Jegyvásárlás


Program


MÁV Lukács/4. Zeneakadémia 21-22

MÁV Lukács/4. Zeneakadémia 21-22

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 13. csütörtök, 19:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Bartók: II. szvit

KÖZREMŰKÖDIK
Sergei Babayan (zongora)

VEZÉNYEL
Farkas Róbert

Sajnálattal értesítjük kedves közönségünket, hogy TAKÁCS-NAGY GÁBOR betegség miatt kénytelen volt lemondani mai fellépését. A hangversenyt – változatlan műsorral – zenekarunk vezető karmestere, FARKAS RÓBERT vezényli.

„Sergei Babayan-t különlegesen szoros szálak fűzik Rahmanyinov zenéjéhez. Első önálló CD albumán csupa Rahmanyinov darabot játszik… A hangok vad mámora helyett átlátszóvá teszi a zenét. Elválasztja Rahmanyinov zenéjének rétegeit, felmutatja a zene áradatában alig észrevehető kis formákat. Úgy játssza R. műveit, mintha a zongora egy egész zenekar lenne, ő pedig egyszemélyben szólista és karmester… Dinamikai skálája szinte végtelen” – így jellemzik a méltatók hangversenyünk szólistájának játékát. Rahmanyinov 1909-ben bemutatott III. zongoraversenye kevéssel a rendkívül népszerű Második után keletkezett, kicsit mintha annak folytatása lenne, de technikailag még nehezebb. Témái az orosz népzenében gyökereznek, de nem eredeti népdalok feldolgozásai. Ugyanabban az évben, 1909-ben volt Bartók II. szvitjének bemutatója is. Ez a mű az első zenekari mű Bartók első, nagy népdalgyűjtő útja után, amely elementáris hatással volt rá. Új világot tárt ki előtte az ősi hagyományokat őrző parasztzene felfedezése, ezt a világot építette egybe saját invenciójával. A II. szvit sok pontján hallható még Richard Strauss hatása, de ráismerünk azokra az elemekre is, amelyek későbbi nagy műveire annyira jellemzők.

 

 

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!