Jegyvásárlás


Program


MÁV Lukács/2. Zeneakadémia.

MÁV Lukács/2. Zeneakadémia.

Josef Špaček harmincas éveiben járó, máris nemzetközi sikerek sokaságával büszkélkedhető cseh hegedűművész, aki a Prágai Konzervatórium elvégzése után a Julliard Zeneakadémián Itzhak Perlman-nél és a Curtis Intézetben James Laredonál tökéletesítette tudását.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 21. csütörtök, 19:00

Műsor

Dvořák-est
Karnevál nyitány
Hegedűverseny
VIII. szimfónia

Közreműködik
Josef Špaček (hegedű)

Vezényel
Csaba Péter

Antonín Dvořák (1841–1904), a nagy cseh zeneszerző, népszerűségéből mit sem vesztett a halála óta eltelt 115 év alatt. Ő volt az, aki „összehangolta” hazájának nemzeti zenéjét az európai hagyományokkal, aki szívesen látott vendégművész volt Angliában és akit zenetanári és szervezői sikerei alapján meghívtak a New York-i Konzervatórium első igazgatójának. Kilenc szimfóniát komponált, az utolsó, amelyet amerikai élményei inspiráltak, kapta „Az Újvilágból” melléknevet, de nem kevésbé közkedvelt nyolcadik szimfóniája sem. Invencióban gazdag, színes, erőteljes zenéje a cseh népzenében gyökeredzik. Mindez érvényes Hegedűversenyére is, amely nem annyira népszerű, mint Gordonkaversenye, de kitűnő darab, ragyogóan érvényre juttatja a hegedűjáték szépségeit. Szólistánk, Josef Špaček harmincas éveiben járó, máris nemzetközi sikerek sokaságával büszkélkedhető cseh hegedűművész, aki a Prágai Konzervatórium elvégzése után a Julliard Zeneakadémián Itzhak Perlman-nél és a Curtis Intézetben James Laredonál tökéletesítette tudását.
Csaba Péter, a Kolozsvárott született és régóta Franciaországban élő hegedűművész és karmester évtizedek óta rendszeresen vezényel Magyarországon, az utóbbi hét évben a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere volt.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!