Jegyvásárlás


Program


MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

Hangversenyünk nagy „ásza” jelen esetben a közreműködő hegedűművész, Kirill Troussov, aki fiatal kora ellenére már a világ élvonalához tartozik. A legnagyobb hangversenytermekben és a leghíresebb karmesterekkel játszik évről-évre, közben mesterkurzusokat tart a legnagyobb zenei fővárosokban. Hangversenyünkön Mozart öt híres hegedűversenye közül az utolsót adja elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 30. csütörtök, 19:00

Műsor

Mendelssohn:
A szép Melusina – nyitány
Mozart: A-dúr hegedűverseny K.219
Brahms: II. szimfónia

Közreműködik
Kirill Troussov (hegedű)

Vezényel
Takács-Nagy Gábor

Hangversenyünk nagy „ásza” jelen esetben a közreműködő hegedűművész, Kirill Troussov, aki fiatal kora ellenére már a világ élvonalához tartozik. A legnagyobb hangversenytermekben és a leghíresebb karmesterekkel játszik évről-évre, közben mesterkurzusokat tart a legnagyobb zenei fővárosokban. Hangversenyünkön Mozart öt híres hegedűversenye közül az utolsót adja elő, amelynek jellegzetessége, hogy a rondóformájú utolsó tétel egyik közjátéka magyaros-cigányos karakterű. Mendelssohn fiatalkori nyitánya, amelyet Grillparzer mese-drámájához komponált, egy vízi tündérről szól, arról a többször is megénekelt végzetszerűségről, amely lehetetlenné teszi vízi tündér és földi ember szerelmét. A nyitány legfontosabb jellemvonása az, hogy a zeneszerző milyen nagyszerűen ábrázolja zenéjében a víz világát. A természet szeretete a legfontosabb motívum, amely Brahms második szimfóniáját inspirálta. A nagy nehezen, évtizedek vajúdása után világra hozott első szimfónia után ez a mű a felszabadult, örömteli alkotómunka teremtménye. A zeneszerző négy szimfóniája közül ez a legderűsebb, még lassú tétele is örömteli kifejezést hordoz. Takács-Nagy Gábor, aki mindig nagy gonddal állítja össze hangversenyei műsorát, ez alkalommal a német romantika zenéjéből ad színes és érdekes válogatást.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!