Jegyvásárlás


Program


Martin Sturm orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Martin Sturm orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Liszt: Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen – variációk egy Bach-témára

Improvizáció – Albumblatt (Albumlap)

Liszt: Am Grabe Richard Wagners (Richard Wagner sírjánál) – átirat orgonára

Improvizáció – Metamorphosis

Liszt: Krisztus – Tu es Petrus – átirat orgonára

Improvizáció – Szimfonikus vázlatok Dante Isteni színjátékára

 

Liszt Ferenc alkotásai között igen jelentős helyet foglalnak el orgonaművei. Érdekes ugyanakkor, hogy az orgonaművek és -átiratok legnagyobb részét élete utolsó két évtizedében írja, illetve szinte haláláig foglalkozik velük. Nemcsak önálló orgonaműveket szerez, hanem több, eredetileg más hangszerre vagy együttesre írott kompozíciójához is az orgona hangzásvilágát tartja megfelelőbbnek.

A német orgonaművész és zeneszerző, Martin Sturm több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Orgonatanulmányai mellett egyházzenei stúdiumokat is végzett. 2019 óta a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola orgona- és improvizációprofesszora, a megelőző években a würzburgi és a lipcsei egyetemen tanított, illetve mesterkurzusokat és előadásokat tartott. Szaktanácsadóként közreműködik új orgonák építésénél és régi hangszerek restaurálásánál.

Ajánló


Miért álmodunk? Mire valók az álmok? Miért vannak a rossz álmok? Ebben a fordulatos, magával ragadó és vicces családi musicalben…

El incoveniente spanyol vígjáték, 89 perc, 2020 spanyol nyelven, magyar felirattal

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.