Jegyvásárlás


Program


Maros Művészegyüttes - Tegnap a Gyimesben jártam - Határtalan Táncfőváros

Maros Művészegyüttes - Tegnap a Gyimesben jártam - Határtalan Táncfőváros

Határtalan táncfőváros
Határon túli hivatásos néptáncegyüttesek fesztiválja
Maros Művészegyüttes – Tegnap a Gyimesben jártam
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 18:00

Előadásunkban Erdély több szórványvidékeinek táji tagoltságát és sokszínűségét mutatjuk be csodálatos, egyedi néptáncok és népdalok segítségével. Erdélyben a magyarok és románok a történelem folyamán sajátos vonásaikat megőrizve, de egymással szoros kölcsönhatásban fejlesztették ki ezt a rendkívül gazdag népi kultúrát és népszokásokat. Az együtt élő népek kölcsönhatása vidékenként különböző módon érvényesült s ez nem csak a nép tudatában hanem viseletében, táncában és zenéjében is érezhető.
Folklór összeállításunkban nagyobb részt gyimesi, de szilágysági, eleki és vajdaszentiványi vidékek táncait is feldolgozzuk, segítve a vidékek múltjának népszerűsítését.  A vegyes lakosságú Gyimesen sok olyan kis faluval, néhány száz településsel találkozunk, melyben magyarok és románok élnek együtt. Elkülönülésüket néhol megőrizték, másutt teljesen egybeolvad kultúrájuk. A gyimesi csángók népviselete majdnem megegyezik a román népviselettel viszont földrajzi és etnikai elszigeteltségük folytán, a magyarság legrégibb kultúrájú népcsoportját alkotják. Ők a régi székely tánczene leghívebb őrzői, s a táncaik sokfélesége tekintetében kiemelkednek a magyar népcsoportok közül.
Érdekes témát boncolgat  a ,,Tegnap a Gyimesbe jártam’’ című előadásunk a szórvány falvainak gazdag folklórkincsét bemutatva egy egyedi archaikus világot tár elénk. A Maros Művészegyüttes nagy hangsúlyt fektet a szórványmagyarság népi kultúrájának felfedezésére és népszerűsítésére, ezzel lehetőséget adva a néptánc és népzene kedvelőinek megismerni ezen kiemelkedő táncokat.

Varga János és Sára Ferenc műsora

Zenekarvezető:     Moldován-Horváth István
Tánckarvezetők:     Nagy Levente-Lehel és Törzsök Zsuzsánna
Énekel:     Kásler Magda
Igazgató:     Barabási Attila Csaba

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!