Jegyvásárlás


Program


Marica Bábszínháza: No, megállj csak, Kancsil! / MINIMATINÉ

Marica Bábszínháza: No, megállj csak, Kancsil! / MINIMATINÉ

Ti már hallottatok az egérszarvasról? Különös kis lény ő: nem erős, de annál ravaszabb, nem nagyobb egy cipősdoboznál, ám a szíve a helyén van. Becsületes neve Kancsil, így ismeri őt az erdő apraja és nagyja. Persze nem mindenki rajong érte, épp a különös természete miatt, de azért minden jó, ha a vége jó.

MINIMATINÉ - családi és ifjúsági programok
Marica Bábszínháza: No, megállj csak, Kancsil!

Marica Bábszínházában amellett, hogy Kancsil számos különleges képességéről megbizonyosodhatunk, azt is látjuk, hogyan ejti át a többi állatot, később meg azt, hogyan menti meg őket...

Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari bábelőadása szó szerint újrahasznosított látványosság: a tigrisnek cipősdobozból van a feje, a tojástartókkal kidekorált krokodil gördeszkán suhan, a kék zacskók pedig a szemünk előtt változnak át medúzává... A hétköznapokból ismerős anyagok, tárgyak, eszközök amellett, hogy szokatlan és meglepő kontextusba kerülnek a színpadon, egyben felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy a teremtő fantázia bevonásával bármiből születhet játék. A két, különleges színpadi jelenléttel megáldott előadó egyenrangú társa a tucatnyi hangképző eszközt élőben megszólaltató László Lilla. A megelevenedő tárgyak és a természetből kölcsönzött hangok egy egész, elvarázsolt erdőt keltenek életre, amelynek ha nem is a királya, de a középpontja Kancsil, az egérszarvas. Az Indonéziában valóban honos jószág nagyratörő vágyakkal rendelkezik: álma, hogy ő legyen minden állatok legnagyobb, leghatalmasabb ura. De vajon kap erre lehetőséget? Marica Bábszínháza ezúttal is számít a gyerekközönség aktív közreműködésére: az előadást követő foglalkozáson az előadókkal közösen hoznak létre újrahasznosítható anyagokból olyan figurákat és tárgyakat, amelyekkel akár otthon is folytatható a történet.

Közreműködők:
Bábtervezők és játékosok: Tárnok Marica, Sz. Nagy Mari
Zenei közreműködő: László Lilla

Alkotók:
zene: Philipp György
koreográfia: Gergye Krisztián
jelmez: Béres Móni
rendező: Tárnok Marica

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánló


Otto Nicolai: Karácsonyi nyitány (Weihnachts-Ouvertüre über den Choral „Vom Himmel hoch, da komm…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő…

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban.…