Jegyvásárlás


Program


MAO - Legendás Albumok / Billie Holiday: Body and Soul

MAO - Legendás Albumok / Billie Holiday: Body and Soul

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 8. kedd, 20:00

A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Billie Holiday: Body And Soul

Az 1957-es kiadású album Billie Holiday hetedik megjelent stúdiófelvétele, melyet még öt másik követett a megismételhetetlen hangú énekesnő 1959-ben bekövetkezett haláláig. Születési nevén Eleanora Fagan, művésznevén Lady Day a jazztörténet felejthetetlen alakja. Hangjának egyedisége kevéssé technikai jellegű - az alig több, mint egy oktávos hangterjedelem olyan kreatív megoldásokra kényszerítette tulajdonosát, melyeknek köszönhetően dallami megoldásaival, hangválasztásaival és improvizációs készségével önálló kategóriába helyezte magát az énekesek körében.

A Body and Soul a Verve kiadónál jelent meg. A Norman Granz által alapított lemezügynökség a zenetörténet legtermékenyebb jazz kiadója, ahol csak a legjobb előadók munkáit fedezhetjük fel. A tizenegy számot hordozó album az énekesnő kedvenc dalaiból szemezget a balladatempótól a középgyors swingig terjedő hangulati skálán. A lemez címlistáján olyan szerzőket és sztenderdeket találunk, akik és amelyek szervesen kapcsolódnak a jazztörténet repertoárjának alakulásához, mint például az Ira és George Gershwin szerzőpáros ikonikus They Can’t Take That Away From Me című dala, melyet még Fred Astair ismertetett meg a közönséggel 1937-ben. A címadó mestermű mellett a jazz-irodalom egy másik legendás balladája, a Darn That Dream is hallható a korongon, melynek bonyolult dallamvilágán az énekesnő a rá jellemző virtuóz kreativitásával ringatózik végig.

A gyönyörű felvételen olyan muzsikusok kísérik Billie Holidayt, mint Barney Kessel gitáros, aki az Oscar Petersonnal és Charlie Parkerrel való együttműködése mellett Lester Young szaxofonossal is dolgozott - Young és Holiday barátsága híres volt a jazzközösségben, emellett Lester Young adta az énekesnőnek a Lady Day művésznevet is. Ben Webster szaxofonos a Duke Ellington zenekar híres és hírhedt szólistája, akinek szaxofonjátékát képtelenség összetéveszteni bárki máséval. Harry "Sweets" Edison trombitás a Count Basie Orchestra állandó tagja volt, csakúgy, mint Young. Érdekes, hogy becenevét ő is a szaxofonostól kapta. A bódítóan swingelő ritmusszekcióban Jimmy Rowles zongorista, Red Mitchell nagybőgős, illetve Alvin Stoller és Larry Bunker dobosok helyezkednek el.

A Body And Soul egy elképesztő stílusérzékkel készített felvétel, melynek előadásához a Modern Art Orchestra elit alakulata a tökéletes zenekar. Hazánk egyik legkiválóbb énekesnője, a Modern Art Orchestra rendszeres vendége, Pocsai Kriszta tolmácsolja majd a legendás Billie Holiday életérzését.

Közreműködik:

Pocsai Kriszta - ének
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Ávéd János - szaxofon
Komjáti Áron - gitár
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!