Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások








Siófok középületei közül kiemelkedik a neoromán Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom, amely 1903-ban építette Csomay Károly veszprémi építész. Bejárati ajtaja felett Muzsinszki Nagy Endre festőművész alkotása látható, a diadalívet pedig Leszkovszky György festményei teszik lenyűgözővé. Az épület üvegfestményei Róth Miksa műhelyéből valók. A 34 sípsoros orgonát a budaörsi Paulus Orgonaépítő Műhely építette 1987-ben.

Az ország négy városában szervezett Majestic Sounds Orgonahangverseny- sorozat siófoki estjeit 2024. július 15. és augusztus 19. között, hétfőnként 20 órától rendezik meg. „Teleki Miklós és felesége szenvedéllyel, valamint az egyetemes és klasszikus értékek iránti elkötelezettséggel szervezi az
orgonahangversenyeket. Hisznek abban, hogy gondos előadó- és műsorválasztással megszólítható mindenki, életkortól, zenei képzettségtől vagy kedvenc zenei stílustól függetlenül. A nyugalmat sugárzó templomtér, az orgona hangzásbeli sokszínűsége, a művészek elhivatottsága és több évszázad időtálló zenei kincse garancia arra, hogy a nyitott szívű hallgató maradandó élményekkel gazdagodik” ‒ írta 2022 nyarán a Fidelio.hu.

A városban tíz éve megrendezett sorozatban szóló orgona- és kamarazenét is hallhat a közönség: a pontos műsor az egyes dátumoknál a https://www.orgona-koncertek.hu/hu/siofok/programok-siofok honlapon elérhető. A koncertsorozat művészeti vezetője Teleki Miklós Artisjus- és Varga Imre művészeti-díjas orgona- és zongoraművész. A hangversenyeken hallhatjuk még a Kossuth-díjas Kováts Kolos operaénekest, két Liszt-díjas művészt Ruppert István orgona- és Tarkó Tamás trombitaművész személyében. A sorozatban fellép továbbá Horváth Márton Levente Artisjus- és Erkel Ferenc-díjas orgonaművész-zeneszerző, Kiss Zsolt, a Pannonhalmi Bencés Főapátság orgonaművésze és Deák László, aki több nemzetközi orgonaversenyen is díjat nyert. Vendégünk lesz még Szilágyi Zita szoprán énekművész, valamint az Egyesült Államokban élő Vojtkó Ágnes mezzoszoprán operaénekes is.

"Közönségbarát" programunkat minden zenekedvelőnek ajánljuk (kisgyereknél a szülő tudja, hogy képes-e már koncertlátogatásra, a műsorok összeállításánál pedig az igényesség mellett mindig fontos szempont, hogy nem szükséges zeneértőnek lennie a hallgatónak ahhoz, hogy élvezetes legyen számára a hangverseny, a koncertek 60-70 percesek. A koncertek 8 év alatt ingyenesen látogathatóak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!