Jegyvásárlás


Program


Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Éljen Petőfi! - Tánc-szín-játék Petőfi Sándor életéről

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Éljen Petőfi! - Tánc-szín-játék Petőfi Sándor életéről

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. péntek, 14:00

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Éljen Petőfi!
Tánc-szín-játék Petőfi Sándor életéről

„Talpra magyar!” Kétszáz éve született nagy költőnk felhívását mintha szó szerint vette volna a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: egész estés „tánc-szín-játékuk” - a műfajmegjelölés minden szavának súlya és jelentősége van - a poéta rövid, ám annál sűrűbb szövésű életének mindannyiunk számára ismerős és ritkán tárgyalt epizódjait egyaránt felidézi. Az életút a legjobb kezekbe került: népi gyökerek nélkül ez a költészet nem létezhetne. A jelszó tehát: Éljen Petőfi!

Petőfi Sándor neve és a népi kultúra, a magyar népdal, a néptánc elválaszthatatlan egymástól. A nemzeti hagyományokra rácsodálkozó 19. századból nem tudunk mást megnevezni, aki Petőfiéhez hasonló erős hatást gyakorolt volna népi kultúránkra: kevesen tudják, hogy amit gyakran sok száz éves népdalnak hisznek, az valójában egy Petőfi-vers megzenésítése. A magyar mitológiával, legyen szó történelmi, irodalmi, népi hősökről vagy mondákról, régóta behatóan foglalkozik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: a Petőfi-bicentenárium éve megfelelő alkalom a reformkori költőóriás életének és művének táncszínpadi megfogalmazására. Az együttest vezető Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa közös munkája látványos, színes táncképekkel, vidám és megható táncjelenetekkel idézi meg Petőfi útjának epizódjait. De nem csak azokat: a János vitéz dicső hősei, A helység kalapácsa mulatságos alakjai is feltűnnek, miközben a nagy versekből is kapunk egy csokorral. A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Közreműködik:
színművész - Herczegh Péter

Alkotók:
társrendező, koreográfus: Zs. Vincze Zsuzsa
rendező, koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!